Kristina Radenković otkriva kako održava svoju vitku liniju

Kristina Radenković otkriva kako održava svoju vitku liniju

Autor: | 04/06/2014

0

Voditeljka Jutarnjeg programa i kviza "Slagalica" na Radio-televiziji Srbije Kristina Radenković u redovnim treninzima boksa pronašla je odličan metod za oslobađanje od stresa koji je svojstven svakom savremenom čoveku. Ova atraktivna dama četiri puta nedeljno odlazi na trening koji lekovito deluje na njeno telo, ali i na duh.
- Od sedme godine do odlaska na fakultet bavila sam se džez baletom. Tokom studija na Akademiji umetnosti takođe sam imala baletske, ali i druge vežbe. Otkad znam za sebe vežbam jer znam koliko je to važno, ali nisam opsednuta telom i izgledom - počinje priču Kristina.
- Poslednjih godina dešava mi se da ako ne vežbam nedelju dana, počnu da me bole leđa, pa me to natera da se disciplinujem.
Popularna Novosađanka spontano je počela da trenira boks, za koji se ispostavilo da savršeno odgovara njenom temperamentu.
- Poslednjih godinu i po dana idem na funkcionalni boks, ali trudim se da ga kombinujem sa treninzima za snagu. Pre toga dugo sam išla na taebo, koji sadrži elemente boksa, pa sam iz čiste znatiželje počela da treniram boks. Kada sam počela da radim sa svojim trenerom Dejanom Popovićem, postala sam redovna na treninzima koji su odlični i deluju na mene terapeutski. To je odlična prilika da izlupate nekog čiji lik zamislite na vreći - kaže šaljivo Radenkovićeva.
- Mislim da je izuzetno važno razumevanje sa trenerom, jer ne bi trebalo bilo šta raditi sa ljudima koji nam ne prijaju. Dejan je ličnost koja svakome prija, jer i u trenucima kada ljudima nije do treninga i kad imaju lične probleme, uvek je profesionalan i pozitivan. Kada je počeo da radi, bilo nas je sedmoro u grupi, šest muskaraca i ja. Danas nas ima toliko da u sali ne može da se diše. Iako ne prija gužva, ona govori o tome kakav je on trener. Počeli smo i da se družimo.
Kristina retko propušta trenige, ali i ako joj se tako nešto desi, trudi se da nadoknadi termin, jer je za dobre rezultate potrebna disciplina.
- Od kada redovno treniram, fizički sam spremna i jaka, što bi rekli treneri. Deo treninga je i trčanje, koje ne volim, ali na treninzima boksa sve uradim do kraja. Imam kondiciju, nisam umorna i pospana, a mišići se lepo oblikuju. Stekla sam mnogo prijatelja, sa kojima se sad i privatno družim, i otkad se družimo kao tim, retko se dešava da propustim trening - kaže atraktivna voditeljka koja se trudi da vodi računa i o ishrani.
- Već nekoliko godina ne jedem meso, te neprestano pazim na izbor namirnica, ne volim slatkiše, ali moja najveća slabost je testo, kome ne mogu uvek da odolim - zaključuje Radenkovićeva.

OPIS VEŽBI:

1. ROTACIJA TRUPA:

U jednoj u nizu vežbi za zagrevanje potrebno je da laktom desne ruke dodirnete koleno leve noge. Posle nekoliko ponavljanja isti postupak uradite i sa drugom stranom tela. Ovom vežbom se pre svega aktiviraju mišići donjeg dela leđa i ramenog pojasa.

2. IZOMETRIJSKA KONTRAKCIJA

Noge su savijene u kolenu, a u rukama držite loptu za pilates. Potrebno je da vam trener pravi opterećenje prvo sa gornje strane lopte, a potom i sa donje, dok se kasnije na isti način pravi opterećenje prvo sa desne pa sa leve strane. Na ovaj način aktivni su svi mišići tela.

3. BOKS

Ovo je osnovni deo treninga. Udaranjem u fokusere koje drži trener uvežbava se tehnika udaraca, dok se udaranjem u džak, koji trpi jače udarce, izbacuje stres. Najviše se angažuju mišići ramenog pojasa, ali su aktivni i mišići trupa i nogu.

4. ČUČANJ UZ POMOĆ SAJLE

Stanite u raskoračni stav i radite klasičan čučanj, ali uz pomoć sajle koja se koristi da bi se izbegle povrede kičmenog stuba. Na ovaj način aktivira se dve trećine tela, pre svega mišići sa unutrašnje i spoljašnje strane butina i gluteusa.

5. VEŽBA ZA DELTASTI MIŠIĆ

Dok jednom nogom držite sajlu, druga je blago zabačena pozadi. Ruke podižete do horizontalnog položaja, a potom vraćate nazad. Ovo je odlična vežba za deltasti mišić.

6. RASTEZANJE NOGU

Dok ležite na strunjači potrebno je da vam trener prvo podigne jednu nogu do položaja u kome se osećate ugodno, a potom se postupak ponovi drugom nogom. Rastezanje uz pomoć partnera efikasnije je nego ono koje radite sami.

7. RASTEZANJE RUKU

Dok ležite na stomak potrebno je da vam trener izvlači ruke na gore, do položaja koji vam prija. Ovako se rastežu grudni deo tela, rameni pojas, prednja loža ruku i trup. Rastezanje je najbolji način za završetak treninga jer se tako mišići relaksiraju.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još