Analin Mekord: Traumatično iskustvo pretvorila u životnu pobedu

Analin Mekord: Traumatično iskustvo pretvorila u životnu pobedu

Autor: | 20/06/2014

0

Analin Mekord šokirala je svet kada je otvoreno progovorila o fizičkom i seksualnom nasilju koje je proživela tokom odrastanja, i priznanjem da je zbog toga pomišljala da oduzme sebi život. Lepa glumica u novom intervjuu za "E! News" sada ističe da ne želi da dozvoli da ono što joj se desilo utiče na njenu budućnost.
- Nisam dozvoljavala da se stekne utisak da ja mislim da je silovanje bilo moja krivica, ali duboko u sebi sam se osećala tako. Stalno sam se pitala da li sam mu ja odavala pogrešan utisak. Ja sam veoma seksualna osoba i nosim seksi odeću - priznala je ona, te dodala da se zbog toga sada trudi da stane na kraj ideji da žena ne može da bude seksi bez posledica.
- Ljudima kao što sam ja koji su preživeli traumu mozak ne funkcioniše na isti način kao nekom drugom ko kroz tako nešto nikada nije prošao. Zato se oni koji su to preživeli uvek pronađu. Zajedno možemo da pronađemo izlečenje, postajemo kolektivni glas. Ovo nije moja priča, ovo je naša priča. Mi imamo pravo da se vratimo i da nosimo seksi haljinu, da se napijemo ako želimo. Ja ne pijem, ali treba da imam pravo na izbor da li to želim ili ne. Imam pravo da se provodim, da plešem na krovovima zgrada, a da me pritom ne napastvuju. To je stigma kojoj želim da stanem na kraj - istakla je ona.
Zvezda serije "90210" kaže da je ranije mislila da je samoubistvo jedina opcija, ali da je uspela da pronađe nešto u sebi što je vredno ljubavi. Sada svuda sa sobom nosi svoju fotografiju iz detinjstva, na kojoj je još beba, kao podsetnik na to.
Inspirisana svojim iskustvom, Analin je režirala, napisala, producirala i igrala glavnu ulogu u devetominutnom kratkom nemom filmu "I Choose" (Ja biram).
- Radila sam sa spasenim devojkama koje su bile žrtve trgovine ljudima. Spasavala sam sve ostale kako bih izbegla da spasim sebe. A kada sam konačno spasila sebe, shvatila sam da radim pravu stvar iz pravih razloga. Iz toga se rodio ovaj film jer je to moja priča. Priča o ženi koja voli seks, koja voli da izgleda seksi, ali i koja se protivi najsvirepijem seksualnom činu protiv žene, deteta, muškarca, koji se ne dešava slobodnom voljom. To je moj film, ekspoze mog života - zaključila je ona.

Autor: Life Content

Foto: JLP

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: analin mekord