Marina Visković otkriva tajnu savršene figure

Marina Visković otkriva tajnu savršene figure

25/06/2014

0


Sve popularnija pevačica Marina Visković je kao kćerka profesora fizičkog vaspitanja oduvek bila aktivna u sportu, ali se njime nikada nije profesionalno bavila. Ipak, redovni treninzi sastavni su deo njenog života, a pre tri godine shvatila je da joj najviše odgovara da vežba u teretani, po programu koji sama osmišljava. Zahvaljujući tome svaki mišić na njenom telu je lepo definisan, a kondicija joj nikada ne manjka, što je vrlo značajno za posao kojim se bavi.
- Dok sam išla u školu nisam trenirala nijedan sport, jer sam svirala klavir i pevala u horu tako pa u mom rasporedu nije bilo mesta za dodatne vanškolske aktivnosti. Međutim, od tate sam nasledila talenat za gotovo sve vrste sporta, a i on je često insistirao na tome da stalno budemo aktivni. Zato sam na časovima fizičkog uvek bila najbolja u razredu - počinje priču Marina, koja je sa razlogom pre tri godine počela da odlazi u teretanu.
- Posao kojim se bavim često nas navodi na loše životne navike, jer smo noću često budni, a dešava se da se neredovno i loše hranimo. Tako mi se prvi put u životu pre nekoliko godina dogodilo da sam dobila višak kilograma i da moje telo nije izgledalo onako kako bih želela, pa sam se odlučila za promene. Prvo sam počela da trčim, a potom i da odlazim redovno u teretanu.
Lepa Beograđanka tvrdi da su joj odlasci u teretanu postali navika, te nekoliko puta nedeljno vežba, a kada je vreme lepo, voli i da trči na Zemunskom keju.
- Bar tri ili četiri puta nedeljno odlazim u teretanu, a pošto zahvaljujući tati znam dosta o vežbama, uglavnom sama sebi osmišljavam program. Pomoć trenera retko mi je potrebna. Nisam tip koji voli da sa drugaricama ide na treninge, već mi najviše prija da budem sama. Radim vežbe koje aktiviraju sve mišiće i zbog toga mi je čitavo telo odlično definisano i lepo oblikovano, pa sam potpuno zadovoljna izgledom. Uz to, vodim računa o ishrani, što je pun pogodak - iskrena je zgodna pevačica koja dodaje da se redovna fizička aktivnost odlično odražava i na njen posao.
- Za svaki nastup potrebna je dobra kondicija, a od kada redovno vežbam, imam mnogo više energije. I sami koncerti su neka vrsta treninga, ali ne oslanjam se samo na njih, jer je za lepo oblikovano telo ipak potrebno da idemo u teretanu - zaključuje Viskovićeva.

OPIS VEŽBI

1.

ZANOŠENJE
Kleknete na kolena i oslonite se na laktove, a nogu savijete pod uglom od 90 stepeni. Podignete je uvis i vraćajte na pod. Ovo je odlična vežba za oblikovanje gluteusa

2.

VEŽBA ZA LEĐA NA LAT-MAŠINI
Oslonite se na lat-mašinu svom težinom tela. Ruke savijte u laktovima i stavite ih iza glave, potom se, koristeći mišiće leđa, podižete nagore i vraćajte se u prvobitni položaj.

3.

VEŽBA ZA RUKE I LEĐA NA TRX TRACI
Uhvatite traku rukama dok su vam noge fiksirane na merdevine za vežbanje. Stegnite mišiće stomaka, a potom se spuštajte nadole koliko god možete i vraćajte se u prvobitni stajaći položaj.

4.

BOKS
Zauzmite gard i udarajte naizmenično u fokusere koje drži vaš trener. Dok udarate bitno je da su vam trbušni mišići zategnuti.

5.

TRBUŠNJACI
Legnite, jednu nogu savijte u kolenu, a drugu prebacite preko kolena prve. Dok jednu ruku držite na potiljku, druga je opružena, a potom se snagom trbušnih mišića podižite gore i vraćajte u ležeći položaj.

6.

OBLIKOVANJE
Izdignite se jednom nogom na prste, a rukom na toj strani tela uhvatite se za oslonac. Drugu ruku stavite na kuk, a nogu na toj strani tela podižite gore i vraćajte u prvobitni položaj. Ukoliko želite brži efekat oblikovanja noge i gluteusa, koristite opterećenje.

Autor: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Life Content
Mesto snimanja: Fitnes centar „Cesarius“, Bulevar Arsenija Čarnojevića 81

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin