Sonja Lapatanov: Nezaboravni obilazak Alžira

Sonja Lapatanov: Nezaboravni obilazak Alžira

Autor: | 29/06/2014

0

Nekadašnja balerina, a poslednjih godina putopisac Sonja Lapatanov, pošto je ove godine na „Sajmu turizma“ u Beogradu videla ponudu Alžira koji je prvi put učestvovao, odlučila je da sebi priušti putovanje u tu afričku zemlju. Sa pažljivo planiranog puta nedavno se vratila prepuna lepih uspomena, ali i sa saznanjem da je desetak dana, koliko je tamo provela, premalo da upozna zemlju sa tolikim turističkim atrakcijama.

- Tura je bila zanimljiva, raznolika i uzbudljiva, posebno što smo na krajnjem jugu Sahare doživeli kišu koja je pala posle godinu dana. Zbog toga smo morali da skratimo boravak, jer zbog izlokanih puteva i blata ni robusni džipovi ne bi mogli da nas izvuku iz nabujalih potoka - počinje da priča Sonja.

- Obišli smo prelepu prestonicu Alžir i njene znamenitosti, na istoku „grad mostova“, Konstantin i antički grad Đemila, na zapadu Grad Tipasa i istoimeni antički lokalitet, a na jugu Sahare grad Tamanraset i deo masiva Atakor. Najjači utisak na mene ostavio je jug zemlje, Tuarezi i Sahara, pustinja koja me godinama oduševljava. Čitavo putovanje je bilo jedno novo iskustvo na kome sam spoznala mogućnost da tamo mogu da prikupim odličnu putopisnu građu, a sigurna sam i da će ta zemlja sa svim svojim potencijalima i atraktivnom ponudom uskoro postati značajna destinacija na turističkoj mapi sveta - zaključuje Sonja.

Piše: Ivana Nikolić

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: Sonja Lapatanov