Humanitarna akcija Fashion Aid - Midsummer Charity Fashion Night

Humanitarna akcija Fashion Aid - Midsummer Charity Fashion Night

Autor: | 04/07/2014

0

Humanitarna modna revija Midsummer Charity Fashion Night održana je sinoć u saradnji sa Indijskom ambasadom. Ovo nije samo jedna u nizu humanitarnih akcija, već je organizovana sa željom da se na adekvatan način spoje kreativnost i solidarnost, moda i humanost, da se iskaže internacionalna saosećajnost, a sve sa ciljem da se ugroženi od poplava što pre vrate normalom životu. Sva sredstva prikupljena tokom trajanja akcije Fashion Aid, kao i sve što je prikupljeno na događaju, zahvaljujući humanosti diplomatskog kora i svih onih koji su prisustvovali, biće uplaćena za pomoć obrenovačkom Centru za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju koji je pretrpeo velika oštećenja u nedavnim poplavama.
Korisnici Centra su deca i mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju, autizmom, višestrukim poremećajima, Rett sindromom i sa oštećenjem sluha koji se zbrinjavaju dnevno ili stacionarno, u skladu sa sopstvenim potrebama.
Odmah po povlačenju vode iz objekta Centra u Obrenovcu organizovana je akcija čišćenja u kojoj su učestvovali radnici Centra, volonteri Crvenog Krsta Beograd i Kancelarije za mlade Obrenovac. Za dva dana napornog rada u teškim uslovima uspešno je sanirana šteta, a potom i izvršena dezinfekcija prostora čime su se stekli uslovi da Boravak može da se renovira i dovede u funkciju rada sa punim kapacitetom.
Za uspešan rad u Boravku, neophodno je da se izvrši renoviranje prostorija, nabavka inventara, nameštaja i didaktičnog materijala, kao i kombi vozila za prevoz korisnika.
Sinoć prikazani modeli dvadesetak prestižnih beogradskih dizajnera nakon revije mogli su da se kupe po sniženim cenama, a prihod ide u fond za pomoć. Pored modela sa revije na ovom svojevrsnom modnom bazaru, dizajneri su priredili i dodatni odabir modela iz svojih kolekcija.
Sinoćnji događaj je nastavak humanitarne akcije Fashion Aid koji je pokrenuta na incijativu dizajnera Ivana Džolića nakon čega joj se priključio oko 50 modnih dizajnera i tim Modnog studija Click koji je organizovao i sinoćnji događaj kao i brojne druge aktivnosti koje su bile sastavni deo ovog humanitarnog projekta. Akcija je pokrenuta tokom juna na Mikser festivalu, a deo akcije je i specijalno dizajnirana majica (dizajn Slavimira Stojanovića) koja se tokom prethodnih nedelja prodavala u Mikser hausu, Supermarketu, a koja se i večeras mogla kupiti. Početna, simbolična cena majice je 500 dinara, uz mogućnost doniranja većeg iznosa.
Većina dizajnera koji su podržali akciju jesu članovi Udruženja BFW Design Collective koje od nedavno i formalno funkcioniše kao nova kreativna snaga u našem gradu. Pored dizajnera ovu akciju su svojim besplatnim radom pomogli mnogi kreativci, šminkeri, frizeri, manekeni, saradnici, firme i organizacije...
U vremenu kada je kolektivna odgovornost na velikom iskušenju ovaj program predstavlja još jedan odgovor modnog kolektiva kroz lepotu i potencijal domaćeg modnog dizajna.
Posebnu zahvalnost iskazana je ljubaznim domaćinima Indijskoj ambasadi i njenoj ekseleciji ambasadorki Indije u Srbiji, gospođi Narinder Chauhan, koja je nesebično podržala ovaj humanitarni događaj.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin