Oskar Pistorijus: Dobio oproštaj od majke tragično preminule Rive Stenkamp

Oskar Pistorijus: Dobio oproštaj od majke tragično preminule Rive Stenkamp

Autor: | 07/07/2014

0


Majka Rive Stenkamp oprostila je Oskaru Pistorijusu.

Džun Stenkamp kaže da ne mrzi paraolimpijca, koji je usmrtio njenu kćerku (29) kroz vrata toaleta u svom domu u Pretoriji, Južna Afrika, tokom noći 14. februara. Ipak, ona tvrdi da neće naći mir dok presuda ne bude doneta.

Ona je otkrila za Hello! magazin:

- Ne mrzim Oskara. Oprostila sam mu. Moram, moja religija mi tako nalaže. Ali sam odlučna u tome da se suočim sa njim i tako svojoj kćerki priuštim mir. Važno je da on zna da sam tu, da je Rivina majka, koja joj je dala život i volela je, tu za nju. Osećam njeno prisustvo i stalno pričam sa njom.

Džun je otkrila da joj je vera pomogla kroz traumatično suđenje i samo želi da se otkrije istina o tome šta se desilo njenoj kćerki.

- Verujem da će Bog pobediti i da će pravda biti sprovedena. Istina je sve što želim.

Ovaj 27-godišnji sportista, koji je proglašen sposobnim da izdrži suđenje nakon mesec dana psihološke procene, odbacuje optužbe da je namerno ubio manekenku i insistira na tome da je delovao u samoodbrani, budući da je greškom pomislio od Rive da je provalnik.

Ukoliko bude optužen za ubistvo, Pistorijus bi mogao da provede život u zatvoru, a najblaža kazna koja ga čeka je 15 godina iza rešetaka, pod uslovom da prihvate njegovu odbranu.

Autor: Life Content
Foto: AFP/Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još