Leonardo Dikaprio: Humanost i glamur u Sen Tropeu

Leonardo Dikaprio: Humanost i glamur u Sen Tropeu

Autor: | 07/08/2014

0


Prelep vinograd dvorca "Domaine Bertaud Belieu" u Sen Tropeu bio je idealno mesto da Leondardo Dikaprio, jedan od najslavnijih glumaca današnjice, organizuje ekskluzivno dobrotvorno veče humanitarne fondacije koja nosi njegovo ime. Fondacija, koja postoji od 1998, a čiji je osnivač i predsednik slavni glumac i producent, bavi se nizom humanitarnih aktivnosti, s ciljem očuvanja vegetacije, okeana, klime i ugroženih životinjskih vrsta, kao što su neke vrste tigrova, majmuna i delfina.
Oko pet stotina zvanica stizalo je limuzinama u prelepi zamak, smešten u vinogradima, nadomak Sen Tropea. Ulaznica za ekskluzivni događaj humanitarnog karaktera iznosila je deset hiljada evra, a u tu cenu bila je uključena gala večera sa nekoliko gangova, poslužena pred kraj aukcije.
Prvo su zvanice uživale u koktelu, upriličenom u prelepom vrtu ispred dvorca. Među poznatim gostima u ispijanju šampanjca i razgovoru uživali su blizanci Din i Den Katen, dizajnerski dvojac i vlasnici brenda „DSQUARED2“, glumice Selena Gomez i Džoan Kolins, manekenke Kara Delavinj, Petra Nemcova i Toni Garn, Leonardova emotivna partnerka. Čast da budu na ovom događaju imale su i neke naše poznate ličnosti - novinarka Biljana Obradović, dizajnerka nakita Jelena Mandić, televizijsko lice Nikolina Pišek u društvu supruga Vidoja Ristovića i drugi.
Pozivom na večeru počeo je zvanični program koji se odvijao ispred dvorca, gde je specijalno za ovu priliku podignut velelepni beli šator, postavljeni su okrugli stolovi i bele stolice. Zvanice su burnim aplauzom pozdravile Leonarda Dikaprija. Superstar je u svom govoru zahvalio svima na prisustvu, istakavši da veliku zahvalnost duguje predsedniku tog gala humanitarnog događaja Milutinu Getsbiju, velikom filantropu koji je pomogao da te večeri sve bude dovedeno do perfekcije. Amerikanac srpskog porekla svetskom džet-setu poznat je kao potpredsednik najveće humanitarne organizacije za istraživanje leka prodiv side, „amfAR“.
Pored impresivnih umetničkih dela, koja su na aukciji dostizala milionsku vrednost, poput skulpture "Golden Myth", čuvenog Damjana Hirsta, na aukciji su ponuđeni i zanimljivi aranžmani. Hirstova skluptura otišla je u ruke milijardera Lena Blavatnika za šest miliona dolara, ali više od toga pažnju je izazvalo cenjkanje oko poslastice večeri. To je bila mogućnost da jedna srećna i dovoljno bogata dama sa Leonardom ode na večeru posle premijere njegovog novog filma. Takođe, ponuđene dve manje uloge u Dikapriovom novom filmskom ostvarenju prodate su za dva i po miliona dolara. „Harli- Dejvidson", koji su svojim potpisima markerom ovekovečili Dikaprio, Skorseze i Robert de Niro, prodat je za skoro sedamsto hiljada dolara. Jedinstveni primerci knjiga iz Dikaprijeve kolekcije, orginalna gitara Brusa Springstina sa njegovim potpisom, Pikasova umetnička dela samo su neki od predmeta koji su skupo plaćeni. Bono Voks, frontmen grupe „U2“, ponudio je za aukcijsko nadmetanje svoju gitaru staru preko petnaest godina, a dostigla je cenu milion dolara. Posle toga rok legenda je na bini izvela čuvenu pesmu “Stand By Me”, zajedno sa Džulijanom, sinom Džona Lenona. Toplinu i draž aukciji dale su i poznate ličnosti koje su se tokom večeri smenjivale na sceni i govorile o važnosti pomaganja očuvanju planete. Među njima najšarmantniji govor održala je francuska „oskarovka“ Marion Kotiljar i njen američki kolega Džered Lito. Spektakularni performans poznatog američkog pevača Krunera Tike bio je prava kulminacija humanitarnog događaja.
Zvanice su uživale u vrhunskom meniju sa gastronomskim delicijama, a spektakularno veče je završeno afterpartijem ispred dvorca uz šampanjac i poslužen desert, a potom su uz zvuke elektronske muzike gosti plesali do zore. Bogate donacije prisutnih gostiju pomogle su da se te večeri sakupi impresivna suma od dvadeset pet miliona dolara, što je veliki uspeh za prvi humanitarni gala događaj koji je organizovao harizmatični superstar.

Piše: Biljana Obradović, Life Content
Foto: „Getty images“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti