Robin Vilijams: Čuveni glumac pronađen mrtav

Robin Vilijams: Čuveni glumac pronađen mrtav

Autor: | 12/08/2014

0

Čuveni filmski i televizijski glumac Robin Vilijams preminuo je juče u 63. godini. Uzrok smrti je najverovatnije samoubistvo gušenjem, saopštio je patolog iz grada Tiburona u Kaliforniji. Glumčevo beživotno telo pronađeno je u njegovom domu.

Prema rečima njegovog publiciste, koji je potvrdio ove vesti, Vilijams se u poslednje vreme borio sa depresijom i nedavno se prijavio na rehabilitaciju zbog zavisnosti od narkotika. Njegova supruga Suzan Šnajder izdala je saopštenje u kojem je istakla:

- Jutros sam izgubila svog supruga i svog najboljeg prijatelja, dok je svet izgubio jednog od svojih najomiljenijih umetnika i predivno ljudsko biće. Potpuno sam slomljena. U ime Robinove porodice, molimo za privatnost tokom ovog teškog perioda. Nadamo se da se sećanje na njega neće zasnivati na njegovoj smrti, već na brojnim trenucima radosti i smeha koje je pružio milionima ljudi.

Vilijams je najpoznatiji po svojim ulogama u komedijama, a među njegovim najznačajnijim rolama je ona u filmu "Dobri Vil Hanting" za koju je dobio Oskara za najbolju sporednu ulogu 1998. godine. Nagrađen je i sa nekoliko Emija i Zlatnih globusa. Karijeru je započeo krajem sedamdesetih godina kao stend-ap komičar, da bi potom dobio angažmane u brojnim uspešnim ostvarenjima kao što su "Dobro jutro, Vijetname", "Društvo mrtvih pesnika" i "Kralj ribara". Za uloge u ovim filmovima bio je nominovan za Oskara.

Iza sebe je ostavio suprugu i troje dece.

Autor: Life Content
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin