Vanesa Paradi: Ideja srodnih duša je lepa samo na filmu

Vanesa Paradi: Ideja srodnih duša je lepa samo na filmu

Autor: | 14/08/2014

0


Kada se pojavila na svetskoj sceni, svi su jednoglasno doneli zaključak da je slika i prilika slavne sunarodnice Brižit Bardo, čak i nova „Marijana“, nacionalna heroina koja simbolizuje francusku revoluciju, mada nije jurišala na barikade prkosno noseći zastavu. Ali, prkos joj nije nedostajao. Vanesa Paradi je sve, samo ne obična zvezda. Od prvih šou-biznis koraka, kada je maznim glasom odcvrkutala šansonu „Joe le Taxi“, nagoveštavajući da je možda tako Nabokov zamišljao svoju „Lolitu“, važila je za atipičnu lepoticu, koja je, iako krhke pojave, bez imalo napora preuzela konce industrije zabave. Šarmantna i prirodna, ona je oličenje prave Parižanke, što svojim stilom stavlja do znanja čak i kada ga uopšte ne ističe.
Dve godine posle rastanka od dugogodišnjeg životnog saputnika Džonija Depa, Vanesa izgleda kao da je vreme za nju stalo. Vraća se u prvi filmski plan zahvaljujući urnebesnoj komediji „Matori žigolo“, u kojoj vremešni Džon Torturo, na nagovor Vudija Alena, pokušava da smuva nju, Sofiju Vergaru i Šeron Stoun. Dakle, povratak na velika vrata, u društvu zanosnih koleginica i sjajnih glumaca. A nestašni „pirat sa Kariba“? On je, po svemu sudeći, već davna prošlost, iako se drznuo da je pozove na svoje venčanje sa aktuelnom devojkom Amber Hard. Vanesa je, u međuvremenu, našla novog Džonija Depa i, nije na odmet da još jednom ponovimo, izgleda bolje nego ikad.
Neobične lepote i šarma, Vanesa je još kao tinejdžerska atrakcija postala zaštitno lice čuvene kuće „Chanel“ i večna muza kreativnog direktora Karla Lagerfelda, a njenom anđeoskom glasu i mladalačkoj energiji svojevremeno nije odoleo ni Serž Gejnsburg, koji joj je pomogao da počne muzičku karijeru. Treći album joj je doneo najveći hit, „Be my Baby“, a nastao je kao plod burne romanse sa Lenijem Kravicom. U isto vreme otisnula se i u glumačke vode, dobila je čak prestižnog „Cezara“, francuski ekvivalent američkom „Oskaru“. Pošto se saznalo da je u vezi sa najpoželjnijim lošim momkom Holivuda Džonijem Depom, postala je meta paparaca koju su Evropljani obožavali, dok Amerikanci ni danas ne razumeju zašto nije sredila svoj legendarni razmak između prednjih zuba.
Vanesini roditelji bavili su se enterijerom, te joj je status jedne od najbolje stilizovanih žena sveta došao sasvim prirodno. Ona, pak, ne prati modu, već se, kaže, samo igra oblačenja. Najčešće nosi kombinaciju omiljenog „Chanela“ i vintidž komada, a među omiljene dizajnere svrstava ne samo Lagerfelda, čije revije ne propušta, već i Marka Džejkobsa i kuću „Antik Batik“, koja zadovoljava njenu hipi stranu. Preko dana je uvek obučena ležerno i opušteno, ali zato na crvenim tepisima ispoljava svoj famozni pariski šik, ostavljajući prisutne bez daha i reči. Njene kombinacije su inspirisane boho stilom i čarlstonom, a često se desi da spoji nespojivo i iznese kombinaciju u kojoj bi svaka druga žena verovatno prošla nezapaženo. Nepodnošljiva lakoća haotične elegancije, za koju je Vanesa sinonim. I to sinonim koji krši sva pisana i nepisana modna pravila. Postala je inspiracija slavnih dizajnera uprkos činjenici da nema ni visinu ni klasičan izgled supermodela. No, ona je skromna, seksi, potpuno nepredvidiva i zaista posebna. Nekako slična svojim heroinama Merilin Monro, Romi Šnajder i Beatris Dal, a ipak drugačija. Njoj nije padalo na pamet da napusti rodni grad zarad bolje karijere, iako su joj to savetovali. I nije dozvolila da ceo svet gleda njenu patnju, što su možda mnogi očekivali, već je hrabro krenula u nove pohode. Pričalo se da je, posle razlaza sa Depom, njeno slomljeno srce „krpio“ bivši dečko Leni Kravic, što niko od njih nije potvrdio. Okrenula se radu na novom albumu, snimanju filmova, planiranju koncerata, a šuškalo se da je bila u vezi i sa zgodnim multimilionerom Gijom Davidom Garbijem, za kojim je nekada glavu gubila Karla Bruni.
Iz veze sa Depom, koju su svi smatrali savršenom i neuništivom, ima trinaestogodišnju kćerku Lili Rouz i tri godine mlađeg Džeka. Nikada se nisu venčali jer Vanesa ne veruje u brak i srodne duše.
- Ideja srodnih duša je veoma lepa i romantična priča za neki film ili pesmu, ali u realnosti me plaši. Ljubav donosi mnogo radosti, a s druge strane obasipa nas bolom i dramama. Takve priče su divne, ali me uznemiravaju. Čak i kad sretnemo ljubav života, dogodi se da sami sebe prevarimo jer smo ubeđeni da se svi problemi lako rešavaju. Stvarnost je, ipak, drugačija - odgovorila je jednom prilikom na pitanje da li je pronašla čoveka svojih snova.
Džoni je tada izjavio da je njihova veza savršena takva kakva jeste i da potpis prilikom stupanja u brak ništa ne bi promenio jer odavno žive zajedno.
- Nikada se nismo venčali i tako će ostati. Baš kao što je neko jednom rekao: ako nije pokvareno, nemoj ga ni popravljati. Nije neophodno da objavimo našu ljubav na sva zvona. Ne želimo da idemo tim putem.
Džoni je takođe govorio da je Vanesa u pravo vreme ušla u njegov život, kada su oboje bili ostvareni i spremni za decu.
- Susret sa njom jedno je od mojih najvećih dostignuća. Podarila mi je Lili i Džeka. Čak i kada sam prvi put ugledao njena leđa na drugom kraju sobe, znao sam da je ona žena za mene.
Međutim, nemaju sve bajke srećan kraj. Spekulisalo se da je razlog raskida glumčevo neverstvo, što se kasnije ispostavilo kao istina. Dep je sada srećan sa koleginicom Amber Herd, s kojom će uskoro pred oltar. Plavokosa Amerikanka čudnog ponašanja u svemu je drugačija od skromne Vanese. No, francuska „Lolita“ nije upirala prstom u bivšeg verenika, niti ga je optužila za bilo šta, a i dalje zajedno brinu o deci.
- Svi se mi menjamo, neprestano. Danas se borimo za svoju ljubav, a već sutra želimo da je se rešimo. Nekada smo srećniji kada smo sami. Intenzitet ljubavi ne mora nužno da ostane isti kao što je bio prvog dana, iako je ona istovremeno i najsnažnije i najtananije osećanje. Ludo volimo partnera, a osećamo da negde nešto nije u redu. Tada pomislimo da to možemo da promenimo nabolje, trudimo se iz dubine srca, ali nekad jednostavno ne ide. Ljudi su zbog ljubavi skloni verovanju da se razlike između partnera s vremenom mogu prevazići. Međutim, to se ne dešava i uzalud je menjati nešto što je nepopravljivo. Ljubav znači slobodu, a u slobodi je sve dozvoljeno - izjavila je četrdesetjednogodišnja glumica i pevačica, i javno čestitala Džoniju Depu na veridbi sa više od dve decenije mlađom Amerikankom.
Pre tri meseca prvi put su je slikali sa francuskim pop pevačem Benžaminom Bioliajem, što je bila zvanična potvrda medijskih navoda da ima novu ljubav. Celu priču je „zakuvao“ zajednički prijatelj Karl Lagerfeld, koji ih je upoznao pretprošlog leta na svojoj reviji. Bliski izvori kažu da Vanesa i Benžamin, koji odmor provode na Korzici, savršeno odgovaraju jedno drugom, jer dele ista interesovanja, bave se muzikom, a i rođeni su iste godine.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin