Ceca Ražnatović: Zastrašujuće pretnje pred koncert u Sarajevu

Ceca Ražnatović: Zastrašujuće pretnje pred koncert u Sarajevu

Autor: | 18/08/2014

0

Organizovane ekstremističke grupacije planiraju da spreče održavanje koncerta najveće srpske folk zvezde Svetlane Ražnatović u Sarajevu.

Kako saznaje "Kurir", na društvenim mrežama već su se pojavile grupe u kojima se potpisuju peticije da se 30. avgusta "minira" Cecin izlazak na binu na stadionu Slavija u Istočnom Sarajevu, a pevačicu nazivaju suprugom ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana koja ga je podržavala tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Nakon što su se na društvenim mrežama organizovale brojne peticije protiv njenog nastupa u Modriči, pojedinci su odlučila da pokrenu novu u kojoj se brojni Bosanci i Hercegovci zgražavaju zbog činjenice da će "supruga ratnog zločinca" zapevati u Sarajevu prvi put posle rata.

Tenziju je, prema rečima našeg izvora, dodatno podgrejala informacija da će pevačica nastupiti na nagovor predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Pojedini mediji su objavili da će Ceca u Sarajevu nastupiti za 75.000 evra i da ju je zapravo angažovao Dodikov najbolji prijatelj kako bi propagirala srpstvo. To je izazvalo revolt kod pojedinaca, koji po svaku cenu hoće da spreče njen nastup. Šokantno je da na Fejsbuk stranici "Svi zajedno protiv Cecinog koncerta u BiH", koja već broji 7.000 korisnika, postoji i lista predloga kako da se izvede akcija da srpska zvezda ne zapeva pred 30.000 ljudi. Jedan od njih je da se neposredno pred koncert policiji prijavi podmetanje bombe, zbog čega bi morala da se izvrši evakuacija stadiona - ističe sagovornik Kurira.

Pored brojnih poruka uvredljivog sadržaja stoji i komentar administratora ove stranice kojim se otvoreno poziva na pobunu.

- Nismo uspeli sprečiti koncert u Modriči, ali idemo da se borimo za Sarajevo. Probudite se - napisano je na stranici "Svi zajedno protiv koncerta Cece u BiH".

Inače, kako saznajemo, Ražnatovićevu će u Bosni čuvati i policija i privatno obezbeđenje, koje će joj biti dodeljeno na samoj granici. Oni će tokom Cecinog boravka na teritoriji BiH voditi računa o njenoj sigurnosti, a pevačici je savetovano da ne vodi sina Veljka i ćerku Anastasiju.

Izvor: Kurir

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin