Bojana Rajić: Napisala otvoreno pismo javnosti

Bojana Rajić: Napisala otvoreno pismo javnosti

Autor: | 19/08/2014

0

Zbog komentara koji prate poslednje događaje u Srbiji, Bojana Rajić rešila je da napiše otvoreno pismo.
U njemu ona kritikuje sve koji smatraju da se loše stvari dešavaju samo u Srbiji i prenosi utiske o svom životu u Švajcarskoj.

Otvoreno pismo Bojane Rajić prenosimo u celosti:

- Ajde vi koji non-stop Srbiju nazivate banana državom da mi objasnite na osnovu čega tvrdite da "brdo" nekih stvari IMA SAMO U SRBIJI i nigde više? Deo kog sistema ste vi to bili? Gde ste to živeli osim u Srbiji dovoljno dugo da možete da kažete da ste bili deo sistema i svakodnevice neke druge države? Čiju crnu hroniku, političku scenu i čiji nacionalni dnevnik ste svakodnevno pratili godinama pa ste tako upućeni? Najglasniji su oni koju su tri puta letovali u Turskoj i dva puta prešli Mađarsku granicu jer su zalutali. Ja odlično znam koliko sam nesnađena bila u Srbiji posle 27 godina života u Švajcarskoj, koliko sam se nekim stvarima čudila i koliko su me iste frustrirale. Ali, verujte mi, mnoge stvari koje se ovde dešavaju i dižu na bog-zna-kakav nivo su i na zapadu veoma česte.

Nakon sat vremena, Bojana je napisala još jedno kraće u kom navodi primer kako bi ljudi malo bolje imali uvid u stvari oko nas.

- Imam drugaricu koja se sa 32 godine udala za našeg tipa i otišla iz Srbije da živi u Švajcarsku. Prve dve godine je samo ponavljala "ovi su ludi, ovi i vazduh naplaćuju" "nezaposleni plaćaju porez" "ovi samo pare traže". PA, MAČKO, DOBRO DOŠLA U REALAN SVET! Švajcarac te pritisne poslom i računima da ne stigneš da ispratiš šta ministar pravde izjavljuje. A crna hronika ništa ne zaostaje za našom.

Ovim stvarima Bojana je očigledno otvorila mnoge teme, pa su njeni prijatelji na društvenoj mreži vrlo brzo napisali mnoge komentare i dali svoje mišljenje o ovoj temi.

Ona je dodala i jedan svoj u kom je podržala našu državu i na neki način pozvala sve Srbe da učine nešto za sebe i svoj narod.

- Ne pitaj šta tvoja država može da uradi za tebe, nego šta ti možeš da uradiš za nju - bio je Bojanin komentar.

Izvor: Story

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: bojana rajić