Napici sa malo kalorija: Korisni za gubitak telesne težine

Napici sa malo kalorija: Korisni za gubitak telesne težine

Autor: | 22/08/2014

0

Naučni časopis “Obesiti” piše da napici sa malo ili bez kalorija mogu da pomognu pri kontroli ukupnog unosa kalorija.

Nedavno objavljena studija u tom časopisu proučavala je konzumiranje niskokalorijskih i napitaka bez kalorija kod osoba koje su smanjile telesnu težinu i uspešno je održavaju, a uključene su u američki Nacionalni registar za kontrolu telesne težine (NWCR).On je osnovan da bi se proučavale karakteristike i ponašanje pojedinaca pri dugotrajnom uspešnom održavanju gubitka telesne težine.

Rezultati studije pokazali su da većina učesnika smatra da je promena navika kod konzumiranja napitaka korisna za gubitak telesne težine i njegovo održavanje.

Najčešća i najvažnija promena i kod smanjenja telesne težine i kod njenog održavanja posle toga, jeste veće konzumiranje vode, a za njom sledi smanjenje unosa napitaka sa standardnim brojem kalorija.

Pedeset osam odsto učesnika, koji su održavali smanjenu telesnu težinu, redovno je konzumiralo niskokalorijske i napitke bez kalorija, dok je 10 odsto njih redovno konzumiralo napitke zaslađene šećerom.

Glavnih pet razloga za izbor niskokalorijskih i napitaka bez kalorija bili su ukus, gašenje žeđi, deo rutine, radi smanjenja kalorija i kao napitak uz obrok.

Oni koji su konzumirali niskokalorijske i napitke bez kalorija, njih 78 odsto, je reklo da smatra da im oni pomažu da kontrolišu ukupan unos hrane ili kalorija.

Izvor: Novosti

Foto: Flickr

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti