Dragan Bjelogrlić: Otkrio detalje o novom filmskom projektu

Dragan Bjelogrlić: Otkrio detalje o novom filmskom projektu

Autor: | 25/08/2014

0

Glumac, reditelj i producent, Dragan Bjelogrlić, izjavio je juče u Nišu da još nije odlučio da li će snimati film i seriju o Nemanjićima.

- Voleo bih da se bavim tom temom. Tačno je da sam to najavio i da sam već počeo da radim na pripremama za mogući scenario sa dvojicom pisaca - vašim sugrađaninom Dejanom Stojiljkovićem i Vladimirom Kecmanovićem. Međutim, postoji veliki problem jer je to jako opasna tema. Nisam načisto sa tim o čemu treba da bude ta priča. I koja poruka treba da bude prenesena. Svi Nemanjići su sveci. Dobro je poznato šta u našem narodu znači Sveti Sava, odnosno princ Rastko Nemanjić. Mnogo je tu idolopoklonstva, stereotipa. To je mnogo obimna tema, i mora ozbiljno da se sve uradi - objasnio je Bjelogrlić u pres-centru Filmskih susreta u Nišu.

Njegov film „Montevideo, vidimo se” otvorio je u subotu uveče 49. festival glumačkih ostvarenja. Bjelogrlić je na jučerašnjoj konferenciji za medije, na kojoj su bili i glumci Vojin Ćetković, Branko Đurić, Miloš Biković, Nenad Ilić i drugi, otkrio da je ulogu starog Stanoja trebalo da igra Velimir - Bata Živojinović.

- On je bio bolestan, i zato sam angažovao Vlastimira - Đuzu Stojikovića. Ispostavilo se da je to pravi pogodak - rekao je Bjelogrlić.

Publika je za glumca prve večeri izabrala Miloša Bikovića za ulogu Tirketa u „Montevideo, vidimo se“, Sinoć su prikazani filmovi „Spomenik Majklu Džeksonu“ i „Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa“.

Izvor: Blic

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još