Mirka Vasiljević: Planira porođaj pod vodom

Mirka Vasiljević: Planira porođaj pod vodom

Autor: | 29/08/2014

0

Glumica Mirka Vasiljević, koja će se za pet meseci poroditi po treći put, odlučila je da to uradi u kadi.

Iako se prva dva puta porodila u Bordou, jer je njen nevenčani suprug Vujadin Savić igrao za tamošnji fudbalski klub, ovog puta najmlađi član na svet će doći u Beogradu.

S obzirom na to da trudnoću vodi u jednoj privatnoj klinici, ona se već uveliko konsultuje sa doktorom, u čijoj ordinaciji ne postoji kada, gde može da se porodi na taj način.

- Mirka nije jedna od onih žena koje se plaše porođaja, uostalom, kroz sve to je već dva puta prošla, ali je mnogi savetuju da to ovog puta uradi u vodi, jer je ubrzo posle drugog porođaja ostala u drugom stanju. Ona bi volela da proba porođaj u kadi, ali joj doktor još uvek nije dao zeleno svetlo za to jer je suviše rano. On ju je podržao u toj ideji, ali ukoliko ne bude imala nikakvih bakterija i problema sa pritiskom. Mirka je ipak počela da se raspituje gde to može da uradi, jer su retke klinike u regionu koje imaju tu vrstu porođaja koji ublažava bol tokom kontrakcija - kaže izvor blizak glumici.

Inače, porođaj u kadi razlikuje se od klasičnog po tome što se odvija u vodi temperature 37 stepeni Celzijusa. Trudnica ulazi u kadu kada počnu kontrakcije jačeg inteziteta, gde je izložena blagim masažama pod mlazom vode. To ubrzava porođaj i smanjuje bol, pa na taj način porođaj čini prijatnijim. Zavisno od procene doktora, beba može, a i ne mora, da izađe u vodu. Stručnjaci često ovako rođene mališane nazivaju "vodena deca".

Podsećanja radi, Vujadin i Mirka već imaju dvoje dece, dvoipogodišnjeg Andreja i osmomesečnu Adrijanu.

Izvor: Alo!
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti