Svečanim prijemom u Beogradu obeležen Dan nezavisnosti Republike Makedonije

Svečanim prijemom u Beogradu obeležen Dan nezavisnosti Republike Makedonije

Autor: | 08/09/2014

0

Povodom Dana nezavisnosti Republike Makedonije, ambasada te džave u Srbiji organizovala je svečani prijem u prestižnom beogradskom hotelu "Crowne Plaza". Tom prilikom okupili su se na jednom mestu predstavnici diplomatskog kora, istaknute javne ličnosti i političari.

Sve zvanice dočekala je ambasadorka Vera Jovanovska - Tipko koja im je poželela srdačnu dobrodošlicu u društvu svojih najbližih saradnika, među kojima je bio i Zafir Hadzimanov, koji u Beogradu obavlja funkciju ambasadora kulture Makedonije.

Gosti su uživali u prijatnoj atmosferi i besprekorno osmišljenom programu. Čast da vodi manifestaciju imao je glumac Ivan Bekjarev, dok je svečanost počela nastupom operske dive Jadranke Jovanović koja je izvela makedonsku i srpsku himnu.

U svom inspirativnom obraćanju povodom dvadeset i tri godine od sticanja nezavisnosti ove bivše jugoslovenske republike, ambasadorka Jovanovska - Tipko pre svega se osvrnula na tradicionalno dobre odnose između naše dve zemlje.

Nakon oficijelnog dela goste je, na radost svih prisutnih, zabavljao Vasil Hadžimanov sa svojim bendom. Zvanicama se ukazala prilika da uživaju i u tradicionalnim kulinarskim specijalitetima iz te zemlje, kao i vinima sa tog područja.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin