Andreja Pejić progovorila o promeni pola

Andreja Pejić progovorila o promeni pola

Autor: | 12/09/2014

0

Andreja Pejić nedavno je imala operaciju promene pola, a pre toga je u modnom je svetu postigla ogroman uspeh kao androgeni model. Sada se, međutim, kada je postala žena, suočava s problemom - modni svet na nju drugačije gleda i Andreja se boji da će promena pola uticati na putanju njene karijere.
Bojazan je možda i opravdana jer se čini da je Andreja modnoj industriji bila zanimljivija kao androgeni model nego sada kada je "samo" žena.
Ipak, dvadesettgodišnja manekenka ne gubi vreme na pretpostavke pa je tako odlučila da napravi film o svom životu. U filmu će biti reči o njenom detinjstvu, odnosno o vremenu dok je, za vreme rata, odrastala u izbegličkom kampu, o kasnijim događajima koji su je doveli do uspeha u modnom svetu. Fokus filma je na iskustvu promene pola i procesima kroz koje je prilikom toga prošla.
Iako su joj agenti savetovali da još uvek ne iznosi u javnost baš sve detalje s operacija promene pola, Andreja ne želi da čeka.
- Nadam se da ću, ako podelim sa svetom svoju humanost, bol, suze, smeh, radost i najveću borbu kroz koju sam prošla, pomoći u tome da se rasvetle pitanja vezana za transrodne osobe - izjavila je Andreja.
Film o Andrejinom životu zove se "Andrej(a) - The Documentary", a trenutno je u fazi prikupljanja budžeta preko KickStarstera.
Andreja i njen režiser već dve godine rade na dokumentarcu, pa će film činiti i scene u kojima je Andreja bila Andrej, kao i nepoznate detalje o operacijama i procesima kroz koje je prošla prilikom promene pola.
Tim koji radi na filmu mora da prikupi još 200.000 dolara, a dosad je sakupljeno 16.733. Do kraja kampanje ostalo je još oko mesec dana.
Film će se baviti i tematikom koja trenutno okupira Andreju, a to je njen dosadašnji imidž i uspeh kao muškog i androgenog modela u poređenju s načinom na koji će je modna industrija doživljavati sada - kao ženu.

Izvor: Index.hr

Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Andreja Pejić

Pročitajte još

Najnovije vesti