Momčilo Otašević: Promene mesta stanovanja mi prijaju i nisu prepreka za skladnu ljubavnu vezu

Momčilo Otašević: Promene mesta stanovanja mi prijaju i nisu prepreka za skladnu ljubavnu vezu

Autor: | 12/09/2014

0

Talentovani glumac Momčilo Otašević, koji je stekao popularnost zahvaljujući ulozi Luke u seriji „Budva na pjenu od mora“, za kratko vreme postao je jedan od najzaposlenijih umetnika svoje generacije na prostoru bivše Jugoslavije. Šarmantni dvadesetčetvorogodišnjak po završetku Akademije godinu dana je zbog snimanja filma „Led“ i predstave „Antigona“ proveo u Beogradu, dok mu je od prošlog leta prebivalište u Zagrebu, gde glumi u serijama „Zore dubrovačke“ i „Kud puklo da puklo“. Promene mesta stanovanja prijaju poznatom Cetinjaninu i nisu prepreka za skladnu ljubavnu vezu sa svojom sugrađankom Tinom Jovetić sa kojom se zabavlja skoro godinu i po dana. Ovog leta, Otašević je imao poseban povod za sreću, film „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“, u kome igra glavnu rolu, prikazan je na dva festivala i naišao je na odličnu reakciju publike.

Film „Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa“ premijerno je prikazan na festivalu u Herceg Novom, a potom i na „Filmskim susretima“ u Nišu. Jeste li zadovoljni reakcijom publike?

- Publika je odlično reagovala, ali moram neskromno da priznam da sam to i očekivao. Jako sam zadovoljan filmom, dopada mi se. Gledaoci su reagovali fenomenalno, dobili smo gromoglasne aplauze, a posle projekcija i odlične komentare.

Imali ste veoma zahtevnu ulogu, da li vam se sada, kada gledate film, čini da biste nešto mogli da promenite?
- Uvek postoji nešto što bih menjao, kod svake svoje uloge. Koliko god da dobro uradim posao, postoji prostor za korigovanje. Čini mi se da ću, dok je tako i dok budem razmišljao o svakom detalju i trudio se da sve bude perfektno, dobro raditi. Kada je reč o „Dečacima iz ulice Marksa i Engelsa, s obzirom na to da sam imao dvadeset  jednu godinu tokom snimanja, zadovoljan sam kako sam tu ulogu izneo. Kolega Goran Bogdan i ja delimo ulogu Stanka, odnosno ja ga tumačim u mlađim danima, a on u nešto starijim. Obojica smo se potrudili da napravimo lik sa unutrašnjom snagom, na čijoj strani će biti i publika.

U filmu igraju zvučna imena naše kinematografije, među kojima Petar Božović, Nebojša Glogovac i Ana Sofrenović. Kakvo vam je to bilo iskustvo?
- Veliko je zadovoljstvo sarađivati sa takvim vrhunskim umetnicima. Poslednju scenu snimio sam sa Emirom Hadžihafizbegovićem sa kojim sam radio i na filmu „Led“, pa mi je bilo drago da se opet srećemo. Imao sam scene i sa Nebojšom Glogovcem i Anom Sofrenović, a sa glumcima sa kojima nisam direktno sarađivao družio sam se u pauzama, što je takođe bilo veliko iskustvo.

Jesu li vam starije kolege davale korisne savete?

- Prave kolege uvek daju savete mladim glumcima, što je predivno, jer si tada slobodniji i bolje radiš. Kada si mlad, imaš želju da uradiš nešto najbolje, ali ne znaš kako treba. Na Akademiji te usmerava profesor, a s obzirom na to da sam ja u vreme snimanja bio na drugoj godini fakulteta, sve što su mi starije kolege rekle značilo mi je i bilo korisno.

Kakve uspomene nosite sa festivala u Nišu?
- Prošle godine sam na tom festivalu dobio nagradu „Car Konstantin“, tako da sam smatrao da imam neku vrstu obaveze da budem na niškoj premijeri mog novog filma. Otišao sam tamo u nedelju po podne i već uveče posle projekcije krenuo sam za Zagreb, gde sam ujutro morao da snimam seriju. Bilo je naporno, ali i vrlo lepo.

Godinu dana živite u Hrvatskoj, jeste li stekli popularnost i u novom okruženju?
- Jesam, ali nisam osoba koja se trudi da stekne popularnost. Radim svoj posao najbolje što mogu i uživam u tome. Bavim se glumom jer sam srećan dok to radim i dok bude tako, neću menjati zanimanje. Ako budem došao u fazu da me posao opterećuje, sigurno ću ga promeniti. U Zagrebu mi je lepo i već sam se navikao na tamošnji način života. Igrom slučaja, selim se iz jednog u drugi grad bivše Jugoslavije i ne žalim se zbog toga, naprotiv, lepo mi je.

Osim snimanja serije „Zore dubrovačke“, hoćete li od jeseni učestvovati i u novim projektima?

- U Hrvatskoj sam počeo da radim još jednu humorističku seriju „Kud puklo da puklo“.

Jeste li ovog leta imali vremena za odmor?
- Tokom juna i jula sam radio, ali sam u avgustu imao dvadesetak slobodnih dana. Proveo sam ih šetkajući se kroz Crnu Goru, malo sam se odmarao, ali sam imao i različite aktivnosti. Trudio sam se da se vidim sa svim prijateljima, ali, nažalost, nisam uspeo baš sve da ih vidim. Bilo je lepo, ali nama, Crnogorcima, odmora nikada nije dovoljno.

Više od godinu dana u vezi ste sa studentkinjom Tinom Jovetić iz Crne Gore, kako vaša veza na daljinu funkcioniše?
- Odlično, do sada nismo imali nikakvih problema. Bivša Jugoslavija nije toliko velika da može da bude prepreka našem viđenju. Kada postoji dogovor, sve može da se postigne. Često smo zajedno i veoma smo srećni i zaljubljeni.

Intervju: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin