Ana Ivanović na reviji Oskara de la Rente

Ana Ivanović na reviji Oskara de la Rente

Autor: | 15/09/2014

0

Ana Ivanović, trenutno najbolje rangirana srpska teniserka posle mečeva na US Openu u Njujorku posvetila se modi. Dok žuta štampa o njoj piše zbog veze sa nemačkim fudbalerom Bastijanom Švanštajgerom, ona je za onlajn izdanje magazina „Vog” opisala i fotografijama potkrepila posetu studiju dizajnera Oskara de la Rente. Takođe, prisustvovala je njegovoj reviji u okviru Njujorške nedelje mode na kojoj je predstavljena kolekcija za sezonu proleće/leto 2015. godine.
- Bilo je neverovatno videti kako se sve to radi iza kulisa i koliko se pažnje posvećuje svakom detalju na odeći da bi se stvorio kompletan izgled - napisala je lepa sportistkinja za modnu bibliju, ne krijući oduševljenje susretom sa kreatorom, ali i carstvom haljina, cipela, tašnica, kaiševa...
Kreaciju koju je obukla opisala je kao „energičnu”, a za deo studija, na vrhu nebodera u srcu Njujorka, u kome su police sa nakitom, iskreno je priznala da bi volela da bude deo njenog ormara.

Ništa manje oduševljenja za modele vremešnog dizajnera (De la Renta je u julu proslavio 82. rođendan), nije stiglo ni od pravih modnih poznavalaca. Kolekcija je opisana kao potpuno prepoznatljiva po njegovom potpisu – kreacije koje svaku ženu čine još ženstvenijom. Haljine su dugačke, klasičnih krojeva koje ističu struk ili ramena, boje su pastelne i dezeniranih prirodnih materijala od kojih zastaje dah.
Zanimljivo je da je kreator, čija je karijera počela sredinom šezdesetih godina 20. veka, završio slikarstvo u Španiji. Rođen je u Dominikanskoj Republici, dok je prve korake u svetu mode načinio u studijima španskih i francuskih renomiranih kuća.
Ovog leta u Dalasu je otvorena izložba u čast pola veka njegovog rada. Među eksponatima (više od 60 haljina) bile su i one koje su nosile tri prve dame SAD: Lora Buš, Nensi Regan i Hilari Klinton, na svečanostima inauguracije. Inače, haljine Oskara de la Rente nose mnoge poznate žene od Opre Vinfri do Kamerun Dijaz ili Sare Džesike Parker.

Izvor: Politika

Foto: anaivanovic.com, vogue.com

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin