Rade Šerbedžija: Bred i Anđelina znaju da im želim sve najlepše

Rade Šerbedžija: Bred i Anđelina znaju da im želim sve najlepše

Autor: | 18/09/2014

0

Popularni glumac Rade Šerbedžija (68) jedan je od retkih čije ime se s poštovanjem izgovara i u evropskim i u holivudskim filmskim krugovima. Trenutno je okupiran rediteljskim prvencem a pored informacija o konačnom datumu početka snimanja, slavni glumac priča i odnosu s poznatim parom Džoli - Pit.

Da li ste čestitali Andželini na sklapanju braka i šta ste joj poželeli?

- Nisam joj čestitao, nismo se još uvek čuli, ali ni inače ne upućujem čestitke ovakvim povodom telefonom, čestitaću im lično.

Nisu slali pozivnice za venčanje?
- Iskren da budem, za venčanje sam saznao iz medija, ali isto tako znam da je njihova želja bila da ta ceremonija bude intimna, u krugu njihove dece, porodice i najbližih prijatelja. Veoma mi je drago zbog njih, a oni znaju da im želim sve najlepše.

Već ste najavljivali početak snimanja vašeg rediteljskog prvenca „Oslobađanje Skoplja“, ali još uvek niko ne zna tačan datum. Da li će se i kada kamere konačno uključiti?
- Upravo sam na aerodromu, vraćam se iz Makedonije i konačno su završene sve formalnosti, dakle možemo da počnemo!

A datum?

- Ni ja do malopre nisam imao odgovor na to pitanje. Prve scene snimićemo 24. oktobra!

Prva klapa pada u Skoplju?
- Veći deo filma snimićemo u Bitolju. Naslov nećemo menjati, ali više puta sam ponovio da je u glavnom gradu Makedonije teško pronaći eksterijer koji podseća na vreme Drugog svetskog rata. U Bitolju je drugačije, tu još uvek ima fantastičnih ulica iz tog perioda koje su netaknute.

U Holivudu vam je išlo odlično, kako to da ste se vratili i nastavili s radom na ovim, našim prostorima?
- Vratio sam se da bih ostao pravi glumac, da bih mogao da se bavim pozorištem, a i moja porodica, tri kćerke koje imam sa suprugom Lenkom, počela je da gubi vezu s našim jezikom iako ga svi koristimo. S druge strane, čoveka uvek vuku koreni!

Rade pored hrvatskog ima i slovenački pasoš, a od maja je i državljanin Makedonije. Makedonsko državljanstvo dobio je prema zakonu iz 1992. godine, koji navodi da svi individualci koji su doprineli razvijanju ove države u bilo kom smislu, imaju pravo na državljanstvo.

Izvor: Blic
Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još