Ana Ivanović osvojila Tokio

Ana Ivanović osvojila Tokio

Autor: | 22/09/2014

0

Nekadašnja šampionka Rolan Garosa opet je u sedlu! Ana Ivanović već u septembru može da kaže da joj je 2014. najuspešnija godina u karijeri. Trijumfom nad Karolinom Voznijacki u finalu Tokija (tvrda podloga, milion dolara) - 6:2, 7:6 (7:2), srpska teniserka upisala je 52. recku ove sezone, čime je nadmašila učinak iz 2007. I to ne samo po broju pobeda, već i po trofejima u vitrini - u japanskom vrtu ubrala je četvrti plod mukotrpnog rada.
Tanjir namenjen pobedniku jakog turnira premijer serije ukupno je 15. suvenir naše igračice u karijeri, a najnovijom titulom napravila je krupan korak ka završnom turniru u Singapuru.
- Veoma sam zadovoljna što ću napredovati u VTA trci i što sada imam dobre izglede da se plasiram na završni turnir - Ana nije skidala osmeh sa lica posle pobede nad Dankinjom.
Voznijacki je igrala dobro, ali Srpkinja je naoštrila forhend, pogađala iz nemogućih situacija i držala svoj ritam tokom celog susreta.
- Meč je bio sjajan, dinamičan, obe smo mnogo želele pobedu. Imala sam problema u drugom setu, ali sam uspela da ostanem smirena i da osvajam poen po poen. Neverovatan je osećaj osvojiti ovako vrednu titulu - srećna je bila Ivanovićeva.

Od 2007. i 2008. naša teniserka nije delovala tako rasterećeno i raspoloženo za igru. Podsetila je na dane kada je suvereno vladala VTA listom i dizala pehare na Garosu, u Indijan Velsu, Los Anđelesu, Montrealu...
Ana je ove sezone osvojila više titula nego u prethodne četiri godine zajedno! Posle slavlja u Lincu 2010. i dva na Baliju (2010, 2011), usledili su sušni meseci... U 2012. i 2013. nije bila ni blizu stare forme, a trofej u Ouklandu na početku 2014. prigrlila je snažno, kao da je pronašla plišanog medu iz detinjstva.
Još jednu titulu na tvrdoj podlozi uzela je u Montereju, a prvi put je uspela da trijumfuje na travi, uoči Vimbldona, na turniru u Birmingemu.

Ni na jednom takmičenju ove godine nije ispala već na startu turnira, igrala je finale Štutgarta i Sinsinatija, polufinale Rima. Zabeležila je nekoliko velikih pobeda, poput one nad Serenom Vilijams u osmini finala Australijan opena ili onih nad Marijom Šarapovom i Venus Vilijams.

Do kraja sezone ostalo je još mnogo da se igra. Posle turnira u Vuhanu ove nedelje, Ana bi trebalo da učestvuje i u Pekingu, Lincu, Moskvi, a verovatno i na završnom turniru u Singapuru.

Izvor: Novosti
Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: ana ivanović