"24 sata elegancije": Smotra elegancije, luksuza i glamura

"24 sata elegancije": Smotra elegancije, luksuza i glamura

Autor: | 24/09/2014

0

Četvrtu godinu zaredom Beograd je bio domaćin manifestacije "24 sata elegancije - Concours d’Elegance & Salon of Excellence". Tim povodom kapije dvorskog kompleksa na Dedinju otvorene su za odabrane zvanice, koje su dolaskom na Beli dvor dale svoj pečat ovoj svojevrsnoj proslavi elegancije i glamura.
Pod patronatom princa Aleksandra Karađorđevića, dvor je pretvoren u izložbeni prostor, koji je odisao francuskom elegancijom i italijanskim šikom. Uživajući u ukusima renomirane francuske kuće šampanjca "G.H. Mumm", brojne zvanice, među kojima su se našli pripadnici diplomatskog kora, biznisa, kulturnog i javnog života, došle su da podrže manifestaciju koja u prvi plan stavlja istančan ukus za lepo i prefinjeno.
Pripadnici diplomatskog kora, ugledne ličnosti iz sveta kulture, javnog i društvenog života uživali su u večeri koja je odisala glamurom i prefinjenošću, a organizatori su se pobrinuli da zvanice provedu kroz svojevrstan vremeplov. Gosti su imali priliku da na platou ispred ulaza u Beli dvor vide modele iz svetski poznate milanske kolekcije automobila "Carozzeria Touring Superleggera", a u bašti kraljevskog zdanja "suočeni" su stari i najnoviji model automobilskog ljubimca "Jaguara F-Type", koji je mamio uzdahe prisutne gospode, koja je uživala u vrhunskom škotskom viskiju "Chivas". Tokom večeri gosti su imali priliku da razgledaju brojne eksponate u prostorijama velelepnog zdanja, među kojima su se našla odela čuvene pariske kuće elegancije "Maison Cifonelli" i obuća za gospodu "Corthay" iz Pariza, kao i vrhunski materijali "Scabal" odela krojenih po meri. Poglede muškaraca mamili su i najnoviji "Tag Heuer" satovi, dok su pripadnice nežnijeg pola bile impresionirane radom cenjenog dizajnera unikatnog nakita Stefana Hafnera i omamljujućim parfemima "My7Ways", sa potpisom Astrid Birkens.
Dame koje kroz život koračaju na visokim potpeticama umeju da cene kvalitet, te ih je kolekcija tvorca brenda "Kaovila" očekivano privukla. Muzejski primerci prestižnog proizvođača ženskih cipela iz Venecije, Renea Kaovile, te večeri prvi put su predstavljeni u Srbiji, za šta najveće zasluge pripadaju bliskoj saradnici priznatog dizajnera Kris Eger, koja za "Hello!" govori o radu ovog vrhunskog majstora.
- Primerci koji su večeras mogli da se vide deo su postavke privatnog muzeja gospodina Kaovile, među kojima se nalaze i neki modeli iz 1930. godine. Predstavili smo modele iz druge polovine prošlog veka. Nismo doneli previše, ali izabrali smo modele koji će sigurno zadiviti prisutne. Ovo su kolekcionarski primerci, što ih čini posebnim - kaže Kris, ističući da je na postavci rađeno gotovo godinu dana.
- Sve je izgledalo besprekorno i ostvarili smo viziju da u Srbiji budu viđeni ovi prestižni modeli. Povodom osamdeset godina postojanja luksuznog brenda, na dvoru je upriličena revija ekskluzivnih modela, koje su devojke prikazale kroz dvorske prostorije - zadovoljno kaže predstavnica svetski poznatog dizajnera, miljenika holivudskih lepotica i svetskih top-modela, među kojima su Dženifer Aniston, Kristin Stjuart, Tajra Benks i Hajdi Klum, kao i modnih giganata "Šanel" i "Dior", koji su u Kaovili prepoznali talenat i umešnost u stvaranju besprekornih ženskih cipela.
- Tajna je u ručnom radu. Sve cipele izrađene su u Veneciji, a svaki detalj na svakom pojedinačnom modelu ručno je rađen. Za izradu se koriste vrhunski materijali, prava koža, kristali "Swarovski", a nekada su optočeni i pravim dragim kamenjem, zbog čega svaki model nosi dodir luksuza - otkriva Kris Eger, dodajući da su Reneove unikatne kreacije inspirisane kulturnim i religijskim motivima, istorijskim događajima, kao i slikarskim delima, kako svetske, tako i italijanske kulture.
Manifestacija "24 sata elegancije" još jednom je kroz vremeplov sprovela brojne posetioce, koji su prisustvovali ovom ekstravagantnom događaju, podsetivši na neka davna vremena prefinjenosti i stila, ali i otkrivajući gde su sve oni zastupljeni i danas.

Piše: Deana Đukić, Life Content

Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin