Održana prva dodela "Brava Casa Design Awards"

Održana prva dodela "Brava Casa Design Awards"

Autor: | 25/09/2014

0

Nakon osam godina uspešnog poslovanja licencnog izdanja italijanskog magazina „Brava Casa“ na našem tržištu, u saradnji sa kompanijom „Gorenje“ ustanovljena je dodela nagrada „Brava Casa Design Awards“ koja je večeras prvi put održana u Muzeju jugoslovenske kinoteke. U prijatnom ambijentu gosti su se okupili u ranim večernjim časovima i najpre uživali u prigodnim hitovima pop muzike i odličnom posluženju, ali i u izloženim ekponatima.

Kada se atmosfera zagrejala počela je dodela nagrada koju je vodio trenutno najpopularniji voditeljski par – Nina Radulović – Lečić i Vlada Stanojević. Lepa voditeljka za tu priliku odenula je prelepu crvenu haljinu Igora Todorovića.

Gostima su se najpre obratili urednica časopisa Tatjana Marić i mladi arhitekta Aleksandar Popović koji je dizajnirao statuetu za pobednike. Žiri su činili arhitekte prof. Brana Mitrović, Maja Vidaković – Lalić, Miroslav Petrović i Aleksandar Bauer, kao i Nevena Petrović ispred kompanije „Gorenje“.

Oni su imali težak zadatak ispred sebe, a u oštroj konkurenciji priznanja su poneli: arhitekta Aleksandar Lartai i „Studio Synthesis Quatro“ u kategoriji stanova do četrdeset i pet kvadrata, u kategoriji stanova do sto kvadrata nagrađeni su Andreja i Saša Buđevac dok je sponzor ove kategorije kompanija „Daikin“.

Kada su u pitanju stanovi od preko stotinu kvadrata najboljim je proglašen rad Aleksandra Šavkina, a za najbolji poslovni prostor proglašen je „Radni atelje studija S“ koji je rad arhitekata Dragane Stevanović i Olivera Stankovića.

U kategoriji „Horeca“ u koji spadaju enterijeri ugostiteljskih objekata, najboljim je proglašen „Dukley Beach Lounge“ iz Budve za koji je bio zadužen tim „Fluid Arhitekture“ iz Beograda.

Nakon svečane dodele prisutni su uživali u koktelu, akustičnim izvedbama Nemanje Nikolića, Mladena Drenića i Sanje Ugrčić, uz slatke i slane zalogaje iz radionice "Tintolino Family", vina Vinarije Aleksić i Jegermajsteru. Zainteresovani su imali mogućnost da u društvu vodiča obiđu Muzej jugoslovenske kinoteke.

B7635

B7643

Kako je Color Press Grupa postala zvanični medijski pokrovitelj Humanitarne Fondacije "Novi Beograd" gosti su imali priliku da doniraju novac namenjen deci i odraslima kojima je potrebna hitna medicinska intervencija.

B7650

B7646

Pored zvanica iz sveta dizajna i arhitekture dodela BCDA nagrada privukla je i mnoge poznate ličnosti kao što su: Aleksandar Timofejev, Milica Milša i Žarko Jokanović, Aleksandar Đikić, Dragana Ćosić, Jasmina Sanader, Goga Grubješić, Anita Lazić, Duška Jovanić, Saša Milojković i mnogi drugi.

B7517

B7512

Generalni pokrovitelj "Brava Casa Design Awards" je kompanija Gorenje, partner konferencije bila je "Galerija podova", dok su pokrovitelji bili i "Daikin", "Ford" i "Jägermeister".

B7508

B7505

B7490

B7357

B7352

B7481

B7452

B7448

B7349

B7416

B7405

B7376

B7371

B7655

B7524

Piše: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Boško Karanović, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti