Janko Tipsarević posle druge operacije veruje u izlečenje

Janko Tipsarević posle druge operacije veruje u izlečenje

Autor: | 26/09/2014

0

Teniski as Janko Tipsarević, koji jedanaest meseci odsustvuje sa terena zbog benignog tumora na peti, nedavno je po drugi put operisan. Ovaj problem muči ga još od januara 2013, a bolest je kulminirala u oktobru prošle godine od kada je van takmičarskog stroja. Višemesečne terapije, kojima je Tipsarević bio podvrgnut, nisu urodile plodom, pa je u junu operisan. Međutim, povreda se ponovo aktivirala kao novi benigni tumor, zbog čega je nedavno ponovo bio podvrgnut hirurškom zahvatu.
- U junu sam operisao fibromatozu, benigni tumor na levoj nozi u petnom delu, posle čega je oporavak išao svojim tokom u željenom smeru. Međutim, kada je trebalo da počnem ponovo da hodam, pojavila se nova fibromatoza na mestu pored operisanog dela. Zato sam imao još jedan hiruški zahvat u Frankfurtu, i čvrsto verujem da će ovaj put zaista sve biti kako treba. Nevolja kod fibromatoze je što se ona vraća ukoliko je genetski prouzrokovana. Agoniji sa mojim povredom kao da nema kraja. Užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za sportistu je kad ne zna kada će stati na teren. Moj tim i ja uradili smo sve što je u našoj moći i što smatramo da je najbolje za moj oporavak, ostaje mi da čvrsto verujem u izlečenje. Neopisiv je osećaj koliko mi nedostaje tenis. Tenis nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam bez bola, a od maja sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uveren u potpuni oporavak kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego pre - izjavio je tridesetogodišnji sportista.
Janko sada najviše vremena provodi u Nemačkoj na terapijama, verujući u pozitivan ishod uz podršku supruge Biljane i kćerke Emili.

Piše: Ivana Nikolić, Life Content

Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin