Tradicionalna žurka u Milanu "AmfAR": Glamurozno veče humanosti

Tradicionalna žurka u Milanu "AmfAR": Glamurozno veče humanosti

Autor: | 09/10/2014

0

Kada je, pogođena smrću svog prijatelja Roka Hadsona, holivudska diva Elizabet Tejlor 1985. godine osnovala „AmfAR“, humanitarnu fondaciju za obolele od side, verovatno nije mogla ni da nasluti da će jednog dana gala večeri koje to udruženje organizuje postati pravi spektakli. Najglamurozniji „AmfAR“ parti svakako je onaj koji se održava tokom festivala u Kanu, a tradicionalna je postala i žurka koja se organizuje posle milanske „Nedelje mode“. Mnogo prestižnih kuća i udruženja odlučilo je da specijalnim događajima oda počast tom važnom modnom događaju, a „AmfAR“ je u italijanskoj prestonici mode priredio šesto gala veče kome je, po običaju, prisustvovao „creme de la creme“ šou-biznisa i džet-seta.
Ovog septembra u Milanu se nije pojavila Šeron Stoun, koja je godinama glavna domaćica dobrotvornih žurki, ali se na istoj poziciji sjajno snašla zanosna Hajdi Klum. Društvo su joj pravili „Viktorijini anđeli“ Alesandra Ambrosio i Bar Rafaeli, nesumnjivo najbolje odevene dame ove glamurozne večeri, a gostima se obratila još jedna lepotica, aktuelna izabranica Leonarda Dikaprija, supermodel Toni Garn.
- „AmfAR“ je organizacija koja je do sada mnogo učinila za sve nas, i zato se uvek trudim da dođem na događaje koji se organizuju kako bi se što pre pronašao lek za sidu - izjavila je Toni, koja je cele večeri vešto izbegavala susret sa Bar Rafaeli, bivšom ljubavi svog dečka. Leonardo nije prisustvovao partiju jer je u to vreme bio na drugom kraju sveta, u Njujorku, gde je držao govor o klimatskim promenama u zgradi Ujedinjenih nacija. Mediji su kasnije nagađali da li mu je susret sa Alom Gorom i Ban Ki Munom zaista bio toliko važan, ili je to ipak bilo samo dobro opravdanje da bude daleko ako se Toni Garn i Bar Rafaeli slučajno sretnu u Milanu. Ali, zato su se tamo pojavile druge filmske zvezde, kao što je Rozario Doson, koja se na voditeljskom mestu smenjivala sa Hajdi Klum. Među njima se našla i voditeljka Biljana Obradović, koja godinama prati „AmfAR“ zahvaljujući svom prijatelju Milutinu Getsbiju, potpredsedniku ove organizacije.
- Stolovi na žurki ne mogu tek tako da se dobiju, jer su i oni neka vrsta donacije. Svako mesto vredi po nekoliko desetina hiljada evra. „AmfAR“ je i ove godine okupio velike zvezde, a svi su se posebno oduševili kada su ugledali Hajdi Klum. Ja sam se najviše obradovala glumcu Luku Evansu koji mi je rekao da je svojevremeno snimao film kod nas i da mu se Beograd veoma dopao - otkriva novinarka Biljana Obradović.
Glamurozno veče u Milanu završeno je spektakularnim nastupom legendarne Grejs Džons, koja je u već dobro poznatom provokativnom stilu i uz hula-hop ples izvela svoje najveće hitove, stvorivši atmosferu dostojnu slavnog njujorškog „Studija 54“. Na aukciji su, između ostalog, ponuđeni i ekskluzivni komadi nakita sa potpisom brenda „Bvlgari“, kao i raritetna crno-bela fotografija Dejvida Bouvija i Liz Tejlor, a prikupljeno je milion i četiri stotine hiljada dolara.

Piše: Snežana Ilić, Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još