Vojvotkinja od Kembridža: Tajne dobrog izgleda u trudnoći

Vojvotkinja od Kembridža: Tajne dobrog izgleda u trudnoći

Autor: | 11/10/2014

0

Saznajte na kojin način vojvotkinja od Kembridža uspeva da izgleda sjajno i kako održava top-formu.

Šta jede?

Brokoli
Ovo povrće puno je gvožđa i kalijuma, koji povoljno utiču na krvni pritisak i smanjuju rizik od oštećenja ploda tokom trudnoće. U sebi sadrži i dosta vitamina C, a ima i više kalcijuma od čaše mleka. Najbolje je kada se kuva na pari, jer u tom slučaju svi vitamini i minerali ostaju sačuvani.

Organski losos
Važi za jednu od najzdravijih riba jer je bogata omega 3 masnim kiselinama. Zbog velikog sadržaja vitamina D, losos povoljno utiče na imunitet i preporučuje se svima, posebno trudnicama. Takođe sadrži i kalcijum, koji je esencijalan za dobar razvoj bebe.

Banana

Budući da je dobar izvor folne kiseline, konzumiranje ovog voća može da smanji verovatnoću od nastanka bolesti spina bifida, deformiteta kičmenog stuba i kičmene moždine. Bogato je i vitaminom B6, koji stimuliše lučenje serotonina, hormona sreće.

Kako održava kondiciju?

Pilates
Svake noći pre spavanja Kejt vežba pilates dvadesetak do trideset minuta. Ova vrsta bezbednih i suptilnih vežbi, koje istovremeno razvijaju specifičnu mišićnu snagu i fleksibilnost mišića i zglobova, veoma joj prijaju, a iako to čini godinama unazad, tek je tokom trudnoće otkrila sve blagodati pilatesa.

Joga

Tri puta nedeljno vojvotkinja radi jogu sa ličnim instruktorom. Čas traje sat vremena i ove vežbe pozitivno utiču na fleksibilnost, kao i na tonus mišića. Joga tehnike važne su u zdravstvenoj preventivi, kao i rehabilitaciji, a prisutne su i u psihoterapeutskim metodama.

Plivanje
Dobro je poznato da Kejt obožava plivanje, a otkako je saznala da je ponovo u drugom stanju, u jutarnjim časovima posećuje jedan privatni zdravstveni centar u Londonu, u čijem se sklopu nalazi nekoliko velikih bazena. Budući da je plivanje veoma dobro za održavanje forme, većina lekara preporučuje ga trudnicama.

Tekst: Life Content
Foto: Sipa

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin