Kristina Radenković i Marija Veljković: Slagalica - naše drugo prezime

Kristina Radenković i Marija Veljković: Slagalica - naše drugo prezime

Autor: | 13/10/2014

0

Uz dobro osvetljenje i veštog šminkera, televizija i od ružnog pačeta može da napravi divu. U slučaju voditeljki našeg najdugovečnijeg kviza, „Slagalice“, stvari stoje drugačije.
U prirodi su vitkije i bolje izgledaju nego na ekranu. I same su svesne nesklada stvarnih proporcija svoga tela i onog što TV gledaoci vide. Kristina napominje da se mnogi iznenade kad vide da ona zapravo nema debele nadlaktice poput rvačice. I Marija ima slično iskustvo. Pre dve nedelje se vratila na posao, samo tri meseca posle porođaja. Kao majka dvoje dece - dvogodišnjeg Đurđa i male Rose, koja će uskoro napuniti četiri meseca - ponosno dočekuje komplimente na račun svoje vitkosti i ne ustručava se da nosi mini-suknju.
Zbog Marijine trudnoće njih dve se dugo nisu videle, mada se redovno čuju. Znaju se još od 2000. godine i imaju mnogo toga zajedničkog. Osim što su plavuše poput svojih prethodnica, što rade isti posao, obe su bile i u užem krugu na novosadskoj Akademiji. Kristina je tada primljena na glumu, Marija nije, ali je „popravni“ dobila na BK akademiji. Pre no što su se posvetile TV poslu, Kristina je glumila u Somboru, Marija u Zaječaru.
Uz njihova imena mnogi vezuju reč slagalica - kao novo prezime. Za razliku od Kristine, koja kaže da je u kvizu tek dve godine, pa ne zna da li se „slagalica“ za nju „zalepila“, Marija kaže da smo na dobrom tragu:
- Radila sam pozorišnu predstavu i odjednom čula: „Slagalice, na scenu“. Pobunila sam se, pa su onda počeli da me zovu Slago. Koliko god da smo obe radile druge stvari, kviz je najgledaniji i za njega nas vezuju.
Dok ona ističe da „Slagalicu“ doživljava kao relaksaciju, Kristina priznaje da je tek krajem ovog leta konstatovala da je konačno potpuno sigurna u studiju. A, radile su u svakojakim uslovima. Kristina je gotovo 20 emisija snimila sa zašivenim umnjakom, zbog čega nije mogla da se nasmeje, dok je kosom skrivala otečeni vrat. Marija je, pak, radila emisiju i igrala u predstavi, a da je tek uveče postala svesna da je njena malaksalost posledica temperature koja se popela do 39,5!

Razlika, naravno, ima. Mariji su svi takmičari jednaki, a Kristina priznaje da se njoj po glasu naslućuje da navija za slabijeg. Marija je samo tokom jedne godine uspela da snimi pet reklama, od čega četiri za strano tržište...
- A ja sam najveći gubitnik kastinga za reklame - otkriva Kristina.
- Uvek sam u užem izboru, a nikada izabrana. Snimila sam samo jednu, za ajvar, kratko je išla.
Osim toga, Kristina, godinu dana starija, više se posvetila televiziji. Bila je zaposlena u pozorištu, igrala je u mnogo predstava, išla na festivale, bilo ju je i u serijama, tako da nije nostalgična kada je reč o glumi. Osim kviza, radi i druge formate na RTS i čini se da se u tome pronašla. Nadovezuje se Marija:
- I ja sam izabrala televiziju, onog trenutka kada sam shvatila da, posle niza odigranih predstava, uveče ne znam u kom sam krevetu, da li u Zaječaru ili u Beogradu. Ali, od glume nisam odustala. Radim i dečje i predstave za odrasle, a ne bih imala ništa protiv toga da ove sezone snimim i neku seriju i dobijem dramsku ulogu, jer godinama igram u komedijama. U pozorištu još nisam dala najbolje od sebe.
Kao svoje želje, Kristina pominje ulogu Ibzenove Hede Gabler, ali i...
- Volela bih da postanem mama, ali nikako da se nakanim. Samo dovlačim životinje u kuću.
A evo kako jedna drugu vide:
- Prva pomisao na Mariju mi je da je uvek nasmejana i vesela. I kad ima problem, zvuči kao da će ga lako prevazići. Pomislim i na to koliko se ona i Milan vole. Primer su stabilne familije, pune ljubavi. Ko god je seo s njima, zna da se tako nešto retko sreće.
Marija hvali temperament svoje koleginice i prijateljice:
- Fascinira me što je Kris izuzetno energična, snalažljiva osoba, sposobna da mnogo toga nauči. Iako sam duže na televiziji, ona neke stvari zna bolje od mene.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin