Sloboda Mićalović: Povreda na snimanju

Sloboda Mićalović: Povreda na snimanju

Autor: | 31/10/2014

0

 

Novi film Emira Kusturice „Na mlečnom putu“ bez sumnje je domaće ostvarenje čija se premijera očekuje s najvećim nestrpljenjem. Budući da je proslavljeni reditelj i dobitnik dve kanske „Zlatne palme“ veliki perfekcionista i da motri na svaki detalj, od glumaca zahteva maksimalno zalaganje, postavljajući im i najteže zadatke. Međutim, rad na ovom projektu od početka prate loše vreme i pehovi. Tako je Monika Beluči morala da se smrzava u hladnom potoku dok Kusta nije bio potpuno zadovoljan scenom, pa se prehladila, a onda se i sam režiser lakše povredio, pa je snimanje u okolini Trebinja nakratko bilo prekinuto. Nekoliko nedelja pre toga Sergej Trifunović je umalo ostao bez oka, pošto je nakon jačeg udarca hitno prebačen u bolnicu.
Sada je red došao na jednu od glavnih glumica, Slobodu Mićalović. Ona je od reditelja dobila zadatak da skoči s prozora u sedlo magarca koji je stajao pored kuće, ali se jogunasta životinja u tom trenutku izmakla. Usled nezgodnog pada zadobila je modrice i rasekotine, pa su joj lekari naredili da sledećih nekoliko dana miruje. Sloboda nije želela da ovom događaju pridaje veliku važnost, pa je samo kratko rekla da je sve u redu.
U Kusturičinoj priči o ljubavi i ratu, reditelj igra monaha, Sloboda devojku koja vojnicima prodaje mleko, dok lepa Monika tumači ženu koju Slobodin lik kupuje i dovodi kući za svog brata. Premijera je zakazana za festival u Kanu.

Piše: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još