Kira Najtli: Dobra glumica zahvaljujući disleksiji

Kira Najtli: Dobra glumica zahvaljujući disleksiji

Autor: | 01/11/2014

0

Britanskoj glumici Kiri Najtli (29) u šestoj godini dijagnostifikovana je disleksija, zbog čega se tokom školovanja susretala s brojnim teškoćama. Međutim, filmska zvezda otkriva kako je upravo zbog toga uspela kao glumica. Naime, Kira je izjavila da bi joj roditelji zabranili glumu da se nije dodatno trudila i vežbala kako bi nadvladala svoj nedostatak. Zbog toga lepa glumica veruje kako je zahvaljujući disleksiji postala tako dobra glumica kakva je danas.
- Kada bih dobila lošu ocenu ili ako bi zapustila školu i čitanje, roditelji bi mi odmah zabranili glumu - izjavila je glumica i dodala da je zbog ljubavi prema glumi istrajala u svemu i trudila se da zadovolji roditelje kako bi mogla da radi ono šta najviše voli.
Disleksija je jedna od nekoliko specifičnih teškoća učenja i ispoljava se problemima u savladavnju čitanja i pisanja slova, brojeva, znakova, kao i problemima u orijentaciji u vremenu i prostoru. Ona nije bolest, nije prouzrokovana neurološkim oštećenjem, već je to stanje koje zahteva jedinstven stil poučavanja i ispitivanja, prilagođen neverbalnom kognitivnom stilu, koji je primarni način razmišljanja disleksičnih osoba.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: kira najtli

Pročitajte još

Najnovije vesti