ART FUSION PROJECT Nº 4: Inspiracija herojima

ART FUSION PROJECT Nº 4: Inspiracija herojima

Autor: | 04/11/2014

0

Rediteljka Sanja Beštić, posle uspešne pozorišne sezone u Njujorku, u Beogradu postavlja novi Art Fusion Project pod pokroviteljstvom kompanije FIAT. Sa svojim AFP timom kao četvrtu temu svog artističkog i nesvakidašnjeg koncepta bira HEROJE.
U multimedijalnom umetničkom izlaganju 6. novembra 2014. godine u modernom prostoru Beograda - Beton Hall - Promenada - predstavlja Heroje kroz vreme, 24 sata sa Herojima, Heroine - Boginje novog doba, Heroje današnjice, Heroje u svakom od nas kao i Heroine kroz istoriju - žene koje su ostavile trag.
AFP je renomirani međunarodni multimedijalni umetnički događaj koji se već dve godine uspešno bavi promocijom inovativnih, ekonomskih, socijalnih i društvenih pitanja kroz versatilne umetničke instalacije i performanse. Dosadašnje izložbe Njujork, Moskva i London inicirale su veliko interesovanje diplomatskih misija, poznatih kompanija, državnih institucija, poznatih ličnosti i media.
Multimedijalna izložba “HEROJI” posvećena je hrabrim ljudima koji svakodnevno spasavaju živote drugih, rizikujući svoj sopstveni.

Moderan koncept umetničkog izlaganja podržan je od kompanije Čelik i Jump Inn Hotela koji su prepoznali važnost skulpture u prostoru i mladim umetnicima Nenadu Milovanoviću i Ireni Dimitrijević-Rabovjanović omogućili da predstave svoju viziju Heroja. Milena Čvorović, scenski kostimograf i idejni tvorac koncepta Ateljea ArtyFashionParty je zajedno sa Forever living products Srbija dala svoj umetnički pečat kroz Eko - Elemental modnu instalaciju.
U odeljku GIA, Clear point & Gold Cut foto - umetničkog izraza izdvajamo fotografe nove generacije:
Nemanja Novaković je modni i umetnički fotograf ispred čijeg objektiva su se našle kako zvezde domaće scene, tako i internacionalne modne ikone. Njegovom fotografskom konceptu "Heroji u svakom od nas", pomogli su svojim artističkim vizijama Bane Dević - stilista, Tijana Avramović - poznati beogradski šminker i Sava's frizer koji osvaja evropu svojim karakterističnim stilom.
Jasna Prolić, majstor je svog zanata u oblasti industrijske, modne, dokumentarne i portretne fotografije, bila je inspirisana Herojima kroz vreme, a stvarni Heroji današnjice, vatrogasci brigade Mija Kovačević, pozirali su za nju.
Vukašin Ljuština je svoju karijeru posvetio dokumentarno - reportažnoj fotografiji i bavio se Herojima današnjice, a specijalna gošća iz BIH - Nađa Berberović iskaljeni modni fotograf, u saradnji sa Blackbirdfield Fascinators i umetnikom Draganom Smiljanićem posvetila je izložbu Heroinama - Boginjama novog doba.
Doživljaj Heroja i Heroina kroz slikarsko umeće videćemo u radu Tanje Babić, Jelene Stevin i Igora Stefanovića dok će Tatjana Ilić, renomirani konceptualni umetnik svetskog ranga, na licu mesta stvoriti sliku o Herojima kroz performans.

Ponosni smo na saradnju sa muzičkom divom Aleksandrom Kovač i Školom pevanja “Beogradski Glas”. “Beogradski Glas” je osnovan od strane muzičara Aleksandre Kovač i Romana Goršeka a omogućava podučavanje pevanja od strane vrhunskih interpretatora i pedagoga.

Veliko muzičko otkriće Srbije je takođe i kompozitor Veljko Kuzmančević koji će uz orkestar (Milan Janković, Ana Komarica, Simlljana Mišić, Bojana Dedić, Bojan Popović) i multimedijalni VOX electronics performans Miroslava Lakobrije provesti publiku kroz filmske momente herojstva. Istorijske bitke koje su ga insprisale da napiše note koje slave herojstvo su važan deo građenja nove, moderne kompozicije u istoriji muzike naše zemlje.
Vocal 5 - 4 snažna vokala: Ana Maglica, Filip Trajanovski, Marko Jović i Miloš Marković će svojim zvukom i novim aranžmanima popularnih hitova predstaviti svoj doživljaj Heroja. Kvalitetan vokalni aranžman, dobar pop "groove" i raskošna instrumentalna pozadina, prepoznatljivi muzički jezik i izraz su zaštitini znak ovog mladog sastava.
Verica Rakočević, najpoznatiji srpski dizajner u svojoj modnoj instalaciji predstaviće Heroine kroz istoriju - žene koje su ostavile trag.
Mile Dragić Production kroz svoju kompaniju vojne opreme postavlja instalaciju uniformi naših HEROJA i podseća na važnost njihovog prisustva u društvu.
Multimedijalnu izložbu HEROJI kroz celokupan program vodiće glumac Žarko Stepanov a uveličaće svojim prisustvom brojne ličnosti iz javnog života, sveta muzike, filma, televizije, umetnici, slikari, poznati sportisti kao i uspešni mladi i ostvareni poslovni ljudi.
U partnerstvu sa Beton Hall (Promenada) i Sky Music-om, Art Fusion Poject posle zvaničnog dela programa nastavlja u ležernom ritmu i koktelu koji je podržao Dukat restoran, Ice Tropez from St Tropez with love, Crazy & White Tropez Ekskluzivno francusko rose vino, Coca-Cola, vinarija “Do kraja sveta” i Stara Sokolova rakija.
Afterparty od 23h biće predpremijera urbanog noćnog kluba BETON.

Aleksandra Kovač o AFP:
- Drago mi je što ću imati prilike da nastupim na Art Fusion Project manifestiaciji u pratnji mojih učenika i talentovanih mladih pevača Beogradskog Glasa koji su moji lični heroji! Ovi mladi ljudi predstavljaju nadu i budućnost naše zemlje, jer veruju da svojim radom, kvalitetom i verom u sebe mogu da ostvare svoje snove i promene svet oko sebe!
Veljko Kuzmančević o AFP:
- Moj prvi susret sa konceptom Art Fusion Projekat bio je prošle godine na izložbi LONDON.
Na jedan inovativan način Sanja Beštić je prikazala sve svere umetničkog stvaralaštva od konceptualne umetnosti do klasične, sa akcentom na najjednostavniju ljudsku potrebu: da se izrazi, stvara ili daje kroz emocije.
- Čast mi je da budem deo projekta koji slavi Herojstvo i okuplja veliki broj vrsnih umetnika koji će svojim radom pokazati kako ujedinjena emocija podstiče i budi Herojstvo u svakom od nas. Svetu su danas heroji preko potrebni.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti