7 jednostavnih saveta koji će promeniti način na koji se šminkate

7 jednostavnih saveta koji će promeniti način na koji se šminkate

Autor: | 13/11/2014

0

Ponekad vam za šminkanje nisu potrebne brojne četkice i niz različitih proizvoda. Mali ženski rituali ulepšavanja biće jednostavniji uz ove savete šminkera koji zaista daju odlične rezultate.

1. Ne volite da šminkate oči olovkom jer je pregruba za vaše kapke? Pređite plamenom upaljača nekoliko sekundi po vrhu i omekšajte ga za lakšu upotrebu.

2. Ako želite dodatno da naglasite boju senke za oči, površinu kapka iscrtajte belom olovkom za oči, pa tek onda nanesite senku.

3. Voleli biste ajlajnerom da nacrtate "mačije oči" na kapcima, ali su vam ruke nestabilne? Poslužite se ovim trikom: prislonite obli deo kašike uz kapak, pa spoljašnju stranu iskoristite kao šablon za povlačenje linija.

4. Istu kašiku iskoristite za sprečavanje razmazivanja maskare – držite je prislonjenu uz kapak dok vam se ne osuši boja na trepavicama.

5. Maskara vam je skorena? Dodajte joj nekoliko kapi fiziološkog rastvora, promućkajte i rešili ste problem!

6. Uvijače za trepavice nakratko zagrejte fenom za kosu, pa ćete lakše istaći vaše trepavice.

7. Pojačajte trajnost ruža na sledeći način: usne prekrijte tankim slojem papirne maramice, pa preko nje nanesite puder u prahu. Nanesite željeni ruž na usne, pa ponovite postupak s maramicom i puderom.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Slične Vesti