Rade Šerbedžija: Živim za svoju decu

Rade Šerbedžija: Živim za svoju decu

Autor: | 20/11/2014

0

Slavni glumac, reditelj, muzičar i književnik Rade Šerbedžija ima kćerke Ninu, Milicu, Almu, Vanju i Luciju i sina Danila. Ponosan je što, posle Lucije i Danila, i Nina kreće njegovim stopama.
- Živim za svoju decu. Nina studira u Filadelfiji, ali ne glumu, mada se bavi pozorištem u studentskim projektima, a igra ponekad i u našim predstavama na Brionima, tako da jeste u nekom smislu mlada glumica. A Lucija igra u mnogo predstava u sjajnom pozorištu ZKM u Zagrebu - ponosan je Rade.
On će sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“ nastupiti u Domu sindikata 20. decembra, a u SNP-u u Novom Sadu dan kasnije. Tada će promovisati CD „Vrijeme je, draga, vrijeme je”.
- Album čine uglavnom moje pesme. Numera „Vrijeme je, draga, vrijeme je” inspirisana je protestom radnika u BiH. Bio sam tamo i video te ljude, koji su bespomoćni, ugroženi, nesrećni... I ne može nijedna ideologija da me uveri da su to neke posebne političke igre. To je, jednostavno, jedan sloj nesrećnog naroda, koji ne zna šta da čini sa svojim životom. To su istinski proleteri - kaže Rade.
Trenutno u Makedoniji snima film „Oslobođenje Skoplja”.
- Režiram taj film, a zajedno sa Dušanom Jovanovićem napisao sam scenario po njegovoj drami „Oslobođenje Skoplja“. I igram svoju staru ulogu koju sam igrao u našoj čuvenoj predstavi, s kojom smo osamdesetih postigli svetski uspeh - kaže on.
Rade priprema i nove knjige.
- Uskoro ću objaviti „Sabrane pesme“, dok „Zelenu kartu“ i dalje pišem, završiću je do zime - kaže Šerbedžija.
Rade sa suprugom Lenkom često putuje u Ameriku, gde se druži sa slavnom Anđelinom Džoli, s kojom je i sarađivao u filmovima.
- Naravno da sam u kontaktu sa Anđelinom. Često se čujemo i kada god odemo Lenka i ja u Ameriku, družimo se s njom - kaže Šerbedžija.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin