Adrijana Lima i Alesandra Ambrosio blistale na reviji Viktorijinih anđela

Adrijana Lima i Alesandra Ambrosio blistale na reviji Viktorijinih anđela

Autor: | 03/12/2014

0

Najplaćenije manekenke na svetu osvojile su London, koji je sinoć prvi put bio domaćin verovatno najvećeg spektakla u modnoj industriji. Brend donjeg rublja "Viktorijas sikret" priredio je tradicionalni šou sa krilima, perjem i skupocenim dijamantskim grudnjacima.
Revija je bila podeljena u nekoliko tematskih celina. Otvorile su je Amerikanka Karli Klos i Namibijka Behati Prinslo kao "Pozlaćeni anđeli", sa 18-karatnim zlatom na krilima. Brazilke Adrijana Lima i Alesandra Ambrosio predvodile su temu "Egzotične putnice", dok je u trećoj celini pod nazivom "Bajka" pistom prodefilovala Britanka Lili Donaldson sa 150.000 "Svarovski" kristala na kreaciji.
Uobičajeno je da na ovom događaju nastupe velike muzičke zvezde. Sinoć su publiku i devojke na pisti zabavljali Ed Širan, Tejlor Svift, Arijana Grande i Hozijer.

U publici su sedele samo osobe koje su lično pozvane na jedan od najekskluzivnijih društvenih događaja u godini. Drugi način je bio da se preko ovlašćenih humanitarnih organizacija kupe ulaznice po ceni od 10.000 dolara pa naviše.
Manekenkama je posebna čast da budu u odabranom jatu "Viktorijinih anđela". Samo osam devojaka trenutno nosi titulu "anđela" i one su svojevrsni ambasadori brenda. Njima se sinoć pridružilo još 39 lepotica savršene figure na pisti u centru "Erls kort" .
Sve devojke su prošle kasting, iako mnoge imaju višegodišnje ugovore sa američkom kompanijom. Audicija je bila prava noćna mora, jer su čak i najslavnije morale da prošetaju pod reflektorima ispred tima koji donosi konačnu odluku. Kriterijumi su bili surovi, pa su takve bile i pripreme za reviju.
Devojke su svakodnevno trenirale mesecima unapred, a poslednjih nedelja po dva puta dnevno. Desetak dana su imale i poseban režim ishrane koji se sastojao od proteinskih šejkova. Takva bar priča kruži u medijima, ali ove godine jedna novinarka koja ih je pratila u privatnom avionu od SAD do Londona rekla je da su svuda oko njih bile čokoladice i orašasti plodovi.

Ove lepotice su poznate i po tome što nisu odložile materinstvo da bi sačuvale telo kao svoj najveći kapital. Ducen Kros je izašla na pistu četiri meseca posle drugog porođaja. Adrijana Lima se 2012. pridružila jatu samo osam sedmica posle rođenja druge kćerke, a čuven je i izlazak Hajdi Klum na pistu mesec dana posle porođaja 2009. godine. I sav trud oko joge, vežbanja i trčanja višestruko se isplati. Pet od osam "anđela" nalazi se među 20 najplaćenijih modela na svetu, dok nekadašnja članica Žizel Bundšen zarađuje više od mnogih sportista, oko 40 miliona dolara godišnje.

Snimak revije koja mami uzdahe, ali i kritike da je jedna dugačka reklama sa elementima pornografije, biće emitovan 10. decembra u 180 zemalja.
Adrijana Lima i Alesandra Ambrosio prošetale su u grudnjacima vrednim po dva miliona dolara, ukrašenim 18-karatnim zlatom i dijamantima. Londonski "Telegraf" preneo je glasine da je ovo verovatno oproštajna revija lepih Brazilki koje su verne brendu 14, odnosno 10 godina.

Revija donjeg rublja u brojevima:
15 miliona dolara košta produkcija spektakla
18 revija je do sada održano: pored sinoćnje revije, od 1995. samo još jedna je održana van SAD (u Kanu 2000.)
39 pari krila je napravljeno za šou
40 kilograma ima najteži par krila
40 bočica lažnog tena upotrebi se za za preplanuli izgled devojaka
16.000 komada dragog kamenja je na dva skupocena grudnjaka

Izvor: politika.rs
Foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin