Jelena Gavrilović: Ja sam žena nematerijalnih stvari

Jelena Gavrilović: Ja sam žena nematerijalnih stvari

Autor: | 17/12/2014

0


Plavokosa glumica Jelena Gavrilović pokazala je u šou-programu "Tvoje lice zvuči poznato" da može da se snađe u svakoj imitaciji. Još u prvoj emisiji je kao Jelena Rozga zadivila gledaoce vitkim stasom i sjajnim vokalnim sposobnostima. U sceni iz mjuzikla „Čikago“ zagrejala je muška srca, kao Tozovac je oduševila transformacijom u muškarca, akrobacijom pevačice Pink odnela je ubedljivu pobedu. Lepa Lazarevčanka otkriva da nikad ne zna šta može dok ne shvati da to mora:
- Englezi imaju dva slična glagola različitog značenja - „must“ kada nešto želiš, i „have to“ kada te neko primorava. Kod mene je to univerzalno. Kada sam upisivala glumu htela sam da radim sve - i da pevam i da igram. U ovoj emisiji sam sve to i ostvarila. Kada bih inače imala priliku da visim s plafona i pevam ili da skačem s padobranom snimajući reklamu? Ja sam žena nematerijalnih stvari. Roditelji su me naučili da priuštim sebi sitna zadovoljstva. Ukoliko želim da popijem kafu na preskupom mestu, ne zanima me koliko će taj „plezir“ koštati. Takva sam i u poslu. Radije bih radila dobru predstavu bez honorara nego besmislenu stvar za mnogo novca.

Može li „Tvoje lice zvuči poznato“ učiniti glumca traženim, ako uzmemo u obzir da se uloga na filmu dobija jednom ili dvaput godišnje?
- Igrala sam u nekoliko filmova, od kojih je većina bila kontroverzna. Sa zadovoljstvom sam ih radila, jer volim da eksperimentišem. Vrata TV otvorio mi je ovaj šou i druga sezona „Sinđelića“. Reklama mi je donela popularnost u koju nisam mogla da poverujem. Bilo mi je nestvarno da sam skrenula toliku pažnju zbog jedne reči. Sada, kada „TLZP“ gleda više od trećine nacije, ne mogu da uđem u kafić a da me neko ne prepozna. Ne osećam presiju zbog toga. Sigurna sam da mi ovaj šou ništa nije oduzeo. Svi su divni, posebno Neda Ukraden, koja mi je bila najveća podrška, Elena Ristevska, Katarina Bogićević, Bane Mojićević i Nenad Okanović.

Boli li vas to što je danas u Srbiji teško živeti od umetnosti?

- Veoma. Ne možemo da budemo glumci u dnevnoj sobi. Mi živimo za publiku koja dolazi u pozorište, gleda naše filmove, ali i šou-programe. Kada možeš u eri komercijalne TV od jedne reklame za banku da napraviš glumački zadatak - to je podvig.

Izvor: Novosti
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin