Lepa Brena: Iz tragedija sam mnogo toga naučila

Lepa Brena: Iz tragedija sam mnogo toga naučila

Autor: | 03/01/2013

0


Lepa Brena (52) odlučila je da se ove godine više posveti sebi i da, kako kaže, bude veći egoista nego što je ikada bila. Ne zato što je takva po prirodi, već po savetu lekara. Zbog zdravstvenih problema koje je imala, moraće više da se odmara, spava, da izbegava zadimljene prostorije, stres i nerviranje. Osim toga rešila je da se ove godine više posveti humanitarnom radu, pre svega deci bez roditelja.

Kakav odnos imate prema novcu? Priča se da nikome nećete da pozajmite pare...?
- Znate šta - nisam ja sponzoruša koja je lako došla do svega što ima. Potičem iz skromne, radničke porodice u kojoj se novac cenio. Imala sam nekoliko tragedija u svom životu i tada sam shvatila mnoge stvari. Kad je oteto moje dete, strašne stvari sam doživela. Mnogi nisu hteli da mi pomognu, iako sam ja pomagala svima. Tada sam se zarekla da nijednu paru u životu neću potrošiti bezveze i da ću novac trošiti na sebe, svoju decu, na svoja zadovoljstva a ne na druge. Sve što imamo, moj suprug Boba i ja zaradili smo sami, ništa nam nije palo sa neba - iskrena je Brena.

Posle svega što ste preživeli, koliko ste danas zabrinuti za bezbednost svoje dece?

- Veoma sam svesna činjenice gde živim i šta mogu da očekujem. Normalno da brinem o bezbednosti svoje dece, kao i svi. Svaki roditelj želi da zaštiti svoje dete u skladu sa svojim mogućnostima. Deca su mi najveća briga.

Priča se da su vam sinovi i najveći kritičari?
- Tačno, moji momci su mi velika pomoć u svemu i najveći kritičari. O svemu što radim konsultujem se sa njima. Oni ne prezaju od toga da mi sve kažu, bez zadrške. Prilično su realni i imam poverenja u njihovo mišljenje. Vaspitani su tako da odlično znaju šta je lepo ponašanje, u svemu imaju meru, znaju gde je granica dobrog ukusa i imam apsolutno poverenje u njihov sud.

A koliko vas pogađaju kritike modnih kritičara?
- Uopšte me ne pogađaju, često se silno zabavim čitajući kako su me ocenili. U moru sumornih vesti, to je laka zabava. Nemam problem sa svojim vizuelnim identitetom, jer ja više ne moram da pratim modu. Lepa Brena je brend, a brend diktira trend. Generalno, mene kritike oduševljavaju, jer je lakše biti kritičar nego kreator. Ti kritičari su stalno nešto ljuti na čitav svet.

Mnogi misle da je neprilično posle pedesete nositi šortseve...?

- Od kada sam napunila 50 godina, o godinama više ne razmišljam. Važno je kako se ko oseća, a ne koliko godina ima. Želim da uživam u životu, u odrastanju svoje dece, u svemu i godine me ne interesuju. Volim šortseve i mini suknje, oni su moj pečat, moje obeležje i ne mogu da ih se odreknem. Uostalom, lepo mi stoje!

Imate li još udvarača?
- Ih, još pitate. Udvarača mi nikad nije falilo!

Volite firmiranu garderobu?
- Nikada nisam nešto kupovala vodeći se imenom kreatora. Uvek sam se užasavala onoga što kreatori kažu da moraš imati u ormanu. Ne postaje se neko i nešto kupovanjem brendirane garderobe. Nisam postala ovo što jesam zbog firmiranih krpica, ja sam mladima primer kako čovek može da uspe bez obzira na to odakle dolazi i iz kakve je porodice. Rasla sam u radničkoj porodici i verujte, isto bih se ponašala i da mi je otac bio Rokfeler!

Zašto ne organizujete neki humanitarni koncert?

- Mislim da je prošlo vreme humanitarnih koncerata. Produkcija je skupa pa nema vajde od takvih koncerta. Nekada je bilo drugačije. Kada je bio zemljotres na Kopaoniku, Slatki greh i ja smo održali šest koncerta i prikupili 200.000 - 300.000 tadašnjih maraka. Sećam se, na koncertu koji smo imali u Maglaju, videli smo šestoro dece kako sami sede na klupici. Roditelji su im poginuli od udara groma. Na bini, tokom samog koncerta, dogovorili smo se da koncert bude humanitaran. Od tog koncerta, deci je sagrađena kuća. Danas je to misaona imenica, pa treba naći drugi način kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

izvor: Vesti Online

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: brena lepa brena