Princeza Meri od Danske izabrana za najlepšu plemkinju

Princeza Meri od Danske izabrana za najlepšu plemkinju

Autor: | 04/01/2013

0

Prema izboru nemačkog tabloida „Bild“, princeza Meri od Danske (40) ponela je titulu najlepše pripadnice plemstva u Evropi. Zahvaljujući istančanom modnom ukusu i ženstvenim crtama lica, Meri je zasenila vojvotkinju Ketrin od Kembridža i druge lepotice plave krvi.
Glavna zvezda novogodišnje proslave koju je organizovala danska kraljica Margareta, bila je danska princeza Meri, koja je na zabavu stigla u pratnji princa Frederika. Kada se pojavila na crvenom tepihu pred palatom „Amalienborg“ u Kopenhagenu, Meri je plenila pažnju prisutnih širokim osmehom i dugom elegantnom haljinom.
Njenom ženstvenom figurom i fotogeničnim likom nisu bili oduševljeni samo Danci - šarm princeze Meri očarao je i Nemce, koji su je proglasili najlepšom princezom u Evropi i nazvali je „danski dinamit“.
- Kada bi u Evropi postojao izbor za najlepšu članicu plemstva, sigurno bi pobedila princeza Meri - navodi se na sajtu nemačkog tabloida „Bild“.


I drugi mediji sve češće pominju dansku princezu Meri kao internacionalnu ikonu stila, a postoji i blog posvećen njenim odevnim kombinacijama „Styleofmary“.
Ne samo što danska princeza predstavlja uzor ženama po pitanju odevanja, već je i požrtvovana supruga i majka. Danskog princa Frederika ona je upoznala 2000. godine u Sidneju tokom Olimpijskih igara. Rođena Australijanka studirala je pravo i marketing i nikad dotad nije imala kontakta sa plemstvom. Međutim, kada je ugledala Frederika u sidnejskom pabu, odmah su se dopali jedno drugom. Veza na daljinu trajala je dve godine, kada se Meri preselila u Dansku. Par se verio godinu dana kasnije, a venčali su se 2004. godine u crkvi u centru Kopenhagena. Prinčevski par ima četvoro dece - sina Kristijana, kćerku Izabelu i jednogodišnje blizance Vinsenta i Jozefinu.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još