Džulija Roberts u filmu o epidemiji side u Njujorku

Džulija Roberts u filmu o epidemiji side u Njujorku

Autor: | 06/01/2013

0


Holivudska glumica Džulija Roberts igraće lekarku-paraplegičara koja je na početku epidemije side lečila pacijente u filmskoj adaptaciji drame “The Normal Heart” (Normalno srce), saopštila je kablovska mreža HBO.
Film bi na ovoj američkoj kablovskoj televiziji trebalo da se pojavi 2014. i bavi se počecima epidemije side u Njujorku 1980ih. Oskarovka Roberts igra lekarku Emu Brukner koja leči nekoliko pacijenata zaraženih HIV virusom. Mark Rufalo igra Neda Viksa koji je svedok toga kako je bolest pokosila gej zajednicu u gradu, piše Rojters.
Film će režirati tvorac serije “Gli” Rajan Marfi a scenario će adaptirati pisac Tonijem nagrađene drame Leri Krejmer, jedan od prvih koji se zalagao za zaštitu i prevenciju od side.
- Rajan je okupio izvanrednu ekipu koja će oživeti Lerijevo izvanredno pozorišno dostignuće na filmu i oduševljeni smo što ćemo ovaj važan film prikazati na HBO-u - navodi se u saopštenju predsedavajućeg kablovske Majkla Lombarda.
“The Normal Heart” na pozorišnoj sceni se pojavio 1985. u Njujorku i ponovo je “oživljen” na Brodveju 2011. kada je komad dobio Tonija. Filmska verzija najpre je zamišljena kao bioskopski film pre nego što je HBO odlučio da ga pretoči u TV film.

Izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti