Nenad Stojmenović: Nagrada kao kruna jednog perioda

Nenad Stojmenović: Nagrada kao kruna jednog perioda

Autor: | 10/01/2013

0

Dramski umetnik Nenad Stojmenović, koji je sinoć primio nagradu Narodnog pozorišta za najboljeg mladog glumca "Petar Banićević", izjavio je Tanjugu da mu to priznanje mnogo znači kao kruna jednog životnog perioda.
- Ovo je nagrada našeg pozorišta i u tome je njen značaj još veći za mene. Ja sam u ovom pozorištu "prohodao" u glumačkom smislu. Od diplomskog ispita sam ovde, već 11 godina. Ovo mi je nekako kruna čitavog jednog životnog perioda - rekao je on.
Stojmenović je naglasio da mu nagrada "mnogo znači i zato što nosi ime i prezime glumca koji je obeležio jednu epohu svojim radom i svojom etikom i čitavom svojom ličnošću".

Odgovarajući na pitanje po čemu se seća Banićevića, on je istakao njegovu "pojavu, harizmatičnu ličnost, glumačku energiju koja je stvarno posebna i upečatljiva".
- U studentskom periodu samo sam ga gledao na sceni, nisam imao tu čast i nisam stigao da zaigram sa njim - rekao je Nenad.
Stojmenović je nagrađen za uloge Šatova u drami "Zli dusi" i Džona Vortinga u komediji "Važno je zvati se Ernest". On je napomenuo da je lepa koincidencija što igra Šatova, lik koji je ranije tumačio upravo Banićević. Što se tiče svog scenskog angažmana u sadašnjim produkciono oskudnim vremenima, mladi glumac je izjavio da je "u principu zadovoljan".
- Nemam nekih velikih želja - rekao je on, dodajući da to smatra za svoju "falinku", jer misli da glumac mora da ima tačnu sliku šta bi voleo i želeo da igra.
- Nekako sam se pomirio sa tim da sa otklonom posmatram sve, pa šta se bude dešavalo, neka se desi. Lepe stvari su se dešavale do sada, a ako ih ne bude još, neću preterano patiti. Za mene je nekako sve zaokruženo, ali želim da verujem da ono najuzbudljivije tek predstoji - izjavio je on.

Izvor i foto: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin