Objavljene nominacije za filmske nagrade Oskar

Objavljene nominacije za filmske nagrade Oskar

Autor: | 10/01/2013

0


Objavljene su nominacije za prestižnu filmsku nagradu Oskar. Apsolutni favoriti su "Linkoln" sa čak 12 nominacija i "Jadnici", koji imaju osam nominacija, a koji će se sa "Zero Dark Thirty", "Django Unchained", "Pijevim životom", "Argo", "Ljubav", nezavisnim ostvarenjem "Zveri južnjačkih divljina" i komedijom "U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook), nadmetati za priznanje najbolji film u protekloj godini.

Nominacije za Oskare, koji će biti dodeljeni 24. februara, saopštili su danas ovogodišnji domaćin dodele komičar Set Mekflaran i glumica Ema Stoun.

Za najboljeg režisera nominovani su Ang Lee "Life of Pi", za "Amour" Majkl Haneke, za "Lincoln" Stiven Spilberg, Dejvid O Rasel za film "Silver Linings Playbook" i Ben Zejtlin za "Beasts of the Southern Wild".

Nominovane za najbolju glumicu su Džesika Čestejn za "Zero Dark Thirty", Dženifer Lorens za ulogu u "Silver Linings Playbook", Emanuel Riva "Amour", Kuvenzane Valis za "Beasts of the Southern Wild" i Naomi Vots za "The Impossible".

Statuetu za najboljeg glumca mogli bi dobiti Bredli Kuper za ulogu u "Silver Linings Playbook", Daniel Dej-Luis "Lincoln", Hju Džekmen za "Les Misérables", Žoakin Feniks "The Master", Denzel Vašington "Flight".

Za najbolju mušku sporednu ulogu nadmeću se Filip Sejmur Hofman "The Master", Robert De Niro "Silver Linings Playbook", Alan Arkin za "Argo", Tomi Li Džons "Lincoln" i Kristofer Valc za ulogu u "Django Unchained".

Nominovane za najbolju žensku sporednu ulogu su Seli Fild za "Lincoln", En Hatavej "Les Miserables", Džeki Viver "Silver Linings Playbook", Helen Hant "The Sessions" i Ejmi Adams za rolu koju je ostvarila u "The Master".

Autor: Life Content
Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: jadnici Oskar