Marina Rajević Savić objavila četvrtu knjigu "Dok anđeli spavaju"

Marina Rajević Savić objavila četvrtu knjigu "Dok anđeli spavaju"

Autor: | 11/01/2013

0

Razgovore koje je vodila u svojoj kultnoj emisiji "Dok anđeli spavaju" Marina Rajević Savić pretočila je u seriju knjiga pod istim naslovom, čiji je četvrti deo predstavljen u četvrtak u "Službenom glasniku".
O sebi i svom stvaralaštvu govore: Dragan Babić, Olja Bećković, Mirjana Bobić Mojsilović, Vladimir Volkov, Pjer Mari Galoa, Milan Gutović, Milovan Danojlić, Vladimir Dimitrijević, Radoslav Zelenović, Sergej Lukač, Dušan Peškir, Dušan Prelević, Ljubiša Ristić, Slobodan Torlakov i Milanka Udovički.
- Marina je odlično prepoznala i predstavila bogat unutrašnji svet sagovornika bez zadiranja u njihovu intimu i oni su se otvorili pokazujući najbolji deo svoje ličnosti - rekao je urednik Petar Arbutina.
Po mišljenju Radoslava Zelenovića ovo je izuzetan dokument o jednom vremenu, kako smo živeli i preživeli, šta nam se događalo ali i o nekim našim iluzijama.
- Na osnovu ovih razgovora može se rekonstruisati istorija kulturnog života u nas u poslednjih 50 godina. To su istovremeno i istorije raznih sudbina, ponekad i tragičnih, ljudi koji su davali pečat našoj kulturi - rekao je urednik Gojko Tešić.
Marina Rajević Savić je istakla da za nju to nisu bili klasični intervjui već da je razgovore doživljavala kao razmenu misli.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin