Film "Parada" oduševio publiku u Francuskoj

Film "Parada" oduševio publiku u Francuskoj

Autor: | 22/01/2013

0


Film reditelja i scenariste Srđana Dragojevića "Parada" nedavno je počeo da se prikazuje u Francuskoj i samo tokom prvog vikenda film je videlo oko 21.500 gledalaca u 45 bioskopskih dvorana.
Zbog velikog interesovanja publike, u drugoj nedelji prikazivanja uvedeno je još 12 dodatnih sala, tako da će film moći da se pogleda u 57 dvorana širom Francuske, saopštio je danas domaći distributer "Sinefest".
Tome je doprinela i dobra marketinška kampanja. Između ostalog, ceo Pariz je oblepljen posterima ovog filma, o njemu se govorilo u najgledanijoj emisiji na francuskoj televiziji "On n'est pas couće" koju prati oko dvadeset miliona ljudi, a poznati pisac Frederik Begbede, našoj publici poznat po romanu "399", pisao je kolumnu o "Paradi".
Sve to je rezultovalo odličnim startom filma i dodatnim projekcijama.
- Posle izuzetnih distribucija u, do sada, sedam evropskih zemalja, dobar start u Francuskoj nije veliko iznenađenje, ali svakako jeste ovako dobar rezultat posle prvog vikenda prikazivanja koji, prema proceni distributera, obećava blizu 100.000 gledalaca u fransuskim bioskopima. Mislim da bi ovo mogao da bude i dobar podstrek našoj državi da podržava i srpske filmove koji dobro komuniciraju sa bioskopskom publikom u Evropi - izjavio je Dragojević.
On je podsetio da je "Parada” i festivalski film, sa već 19 nagrada na međunarodnim festivalima, ali i repertoarski film koji je prodat u 28 zemalja.
- To nije česta kombinacija, ali je paradoksalno da se takvi projekti kod nas zaustavljaju već na nivou komisija Filmskog centra koje najčešće nemaju razumevanja za projekte koji mogu da nađu put do srca publike - primetio je Dragojević.

Izvor: TANJUG

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin