Nevena Adžemović: Žrtva sam predrasuda

Nevena Adžemović: Žrtva sam predrasuda

Autor: | 24/01/2013

0


Poslanica Nove Srbije Nevena Adžemović izjavila je juče da se u parlamentu bori za bolji položaj žena u Srbiji, a posebno onih u politici, ali i za bolji položaj mladih. Ona je takođe ocenila kao nekorektna medijska izveštavanja koja dovode u pitanje da li neko ko se bavio estradom može se bavi politikom.
- Borim se za ravnopravnost polova, odnosno za bolji položaj žena u našem društvu, ali i za njihovo osnaživanje na politički bitnim pozicijama - rekla je Tanjugu Adžemović i dodala da za tu inicijativu ima podršku žena u parlamentu, bez obzira na stranačku pripadnost.
Prema njenim rečima, i pored toga što se svuda govori da se zalažemo za veća prava žena, to se u praksi pokazuje kao nedovoljno.
- Treba više da poradimo i delamo umesto što samo pričamo, kako bi se položaj žena istinski poboljšao - rekla je poslanica Nove Srbije.
Adžemović kaže da za svoje inicijative ima podršku kolega u Skupštini, ali ne i podršku medija.
- Zalagaću se da mediji ne izvrću ruglu žene koje se bave politikom, posebno ne one koje su se bavile estradom, a žele da se bore za bolji položaj svih žena - navela je ona.
Kako je dodala, ne vidi razlog zbog čega neko ko je bio na estradi ne bi mogao da se bavi i politikom.
- Mislim da su to predrasude i stereotipi - rekla je Adžemović, podsećajući da su je često pominjali i dovodili u sumnju njenu kompetentnost jer je pre politike bila na estradi.
Poslanica Nove Srbije je takođe navela da je jedna od oblasti njene aktivnosti i zalaganje za veća prava mladih.
- Zalagaću se da mladi i perspektivni ljudi ne odlaze u inostranstvo kako bi zasnivali svoje porodice nego da ostaju u svojoj zemlji - rekla je Adžemović, koja je svojevremeno bila članica grupe "Models".

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin