Dado Topić: Američka avantura za pamćenje

Dado Topić: Američka avantura za pamćenje

Autor: | 27/01/2013

0


Poznatom rokeru Dadu Topiću na izmaku stare 2012. godine ispunila se davno sanjana želja da poseti Sjedinjene Američke Države. Ovu raznovrsnu zemlju popularni muzičar posetio je u društvu sina Reja i legendarnog pevača Seida Memića Vajte. I pored koncerata koje su imali na najudaljenijim tačkama američkog kontineta, našoj rok zvezdi petnaest dana bilo je sasvim dovoljno da se upozna sa većinom znamenitosti koje ova Kolumbova zemlja nudi.
- Boravak u Sjedinjenim Državama za mene je bilo jedno od najneverovatnijih iskustava koje sam doživeo u svom životu. Vajta i ja smo zajedno imali dosta zakazanih nastupa, pa smo avionom svakodnevno prelazili ogromne relacije. Mom sinu i meni bilo je bitno da pored koncerta, što manje spavamo, a što više uživamo u blagodetima koje Amerika pruža - kaže za magazin „Hello!“ Dado Topić.
- Pored Njujorka i „Tajm skvera“, na kome je predsednik Barak Obama postavio novogodišnju jelku i čuveno klizalište, oduševio me je Los Anđeles. Dah nam je zastajao pred arhitektonskim stambenim čudima čuvene četvrti „Sanset“. Imali smo čast da nastupimo preko puta ove meke luksuza u „Saund sitiju“, gde najbogatiji Amerikancu imaju svoje firme. Bio sam oduševljen opuštenošću i kosmopolitskim razmišljanjem stanovnika ove zemlje koja je, po mom mišljenju, zaista, kao što kažu, centar sveta - kaže Dado Topić i ističe da mu je jedino krivo što njegova supruga Mira nije bila u prilici da sa njima krene na ovo čudesno putovanje.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin