Mandarina je odlična za vašu kožu

Mandarina je odlična za vašu kožu

Autor: | 30/01/2013

0


Mandarina je zdrava i ukusna voćka, a osim u ishrani koristi se i u pripremanju raznih kozmetičkih preparata. Bogata je vitaminima B i C, kao i mineralima, pre svega magnezijumom i kalijumom. Svi ovi sastojci prijaju koži, savršeno je hidriraju, čine elastičnom i mekanom. Masku od mandarine možete da napravite i sami, a evo i nekoliko predloga:
* Iscedite sok od tri mandarine, namažite njime lice i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Kada se osuši, preko njega namažite med, držite ga 15 minuta, pa isperite lice mlakom, a potom i hladnom vodom.
* Ako imate izrazito suvu kožu, napravite masku od soka mandarine, žumanceta, kašike meda i maslinovog ulja. Dobro promešajte dok se smesa ne sjedini pa je nanesite na lice, vrat i dekolte. Držite je pola sata, pa isperite mlakom vodom.
* Ako imate masnu kožu, izmiksajte jednu mandarinu, dodajte tri kašičice pavlake, kašičicu jogurta i nekoliko kapi limunovog soka. Kada se masa sjedini nanesite je na lice, držite 20 minuta, pa isperite mlakom vodom.

izvor: Novosti
foto: Freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: mandarina