Ballet Jazz Montreal na 10. Beogradskom festivalu igre

Ballet Jazz Montreal na 10. Beogradskom festivalu igre

Autor: | 31/01/2013

0

Ballet Jazz Montreal, repertoarska trupa ogromne međunarodne reputacije,  slavi 40 godina postojanja i u godini svog jubileja otvara jubilarni 10. Beogradski festival igre. Tokom decembra, Ballet Jazz Montreal je punio sale njujorškog Joyce Teatra, dok Beogradu prethode gostovanja u Vankuveru, Otavi, Parizu, Milanu i Luganu. Po mišljenju stručne kritike radi se o "baletskoj kompaniji svetskog renomea, nakon čijih predstava se jednostavno dobro osećate". Za svoj prvi dolazak u Beograd, gde će nastupiti 5. aprila na sceni Centra Sava, ovaj nadaleko poznati plesni sastav je odabrao četiri ekslozivne postavke za igrače posebnog stila, koje potpisuju Anabel Lopez Očoa, Kajetano Soto i Ven Vei Vang. Radi se o komadima inspirisanim gradskim životom, virtuelnim svetom komjuterskih igrica, svetlima i zvucima noći u megalopolisima. Predstava je pravi izbor za sve ljubitelje snažnog plesnog izraza i vrhunske tehnike, ali i novu publiku kojoj je bliska kultura hip-hopa, ulične i džez igre. Anabel Lopez Očoa, dama koja je već poznata publici Festivala (prošle godine smo gledali njenu postavku u izvođenju Nacionalne plesne kompanije iz Madrida), ali i onima koji prate dešavanja na modnoj sceni, posebno kada je u pitanju brend Viktor&Rolf, za Hello! kaže:

- Volim da iznenadim publiku. Raduje me kada ne možete u prvom trenutku da shvatite u kom pravcu će se razvijati pozorišna avantura. Svaka koreografija je izazov, jer se mora osmisliti nešto sasvim novo. Mislim da će se "Zip Zap Zoom" dopasti pre svega mladoj publici. To je sveže i duhovito delo.

10. Beogradski festival igre održava se pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji i Nj.E. gospodina Vensana Dežera, zahvaljujuci podršci Ministarstva kulture Srbije i kompanije Vip mobile, zatim Societe General banke, kompanije Delhaize Srbija, i mnogih drugih prijatelja ove manifestacije. Festival traje od 5-19 aprila, i očekuje se da će ga posetiti oko 18.000 poštovalaca plesne umetnosti.

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Najnovije vesti