Četiri loše navike koje uništavaju kosu

Četiri loše navike koje uništavaju kosu

Autor: | 08/02/2013

0

Danas se na tržišti može pronaći veliki broj preparata za kosu koji vam mogu pomoći da je zaštitite i sačuvate, ali nijedan od njih vam neće pomoći ukoliko imate neku od ovih loših navika. Možda vam upravo te loše navike stoje na puitu da zdrave, sjajne i prelepe kose.

1. Svakodnevno pranje kose.
Stručnjaci ističu da je kosa najlepša kada prirodna ulja preuzmu koren kose. Kosu perite svaki drugi ili čak svaki treći dan. Umesto da operete kosu čim primetite da počinje da se prlja i masti, pošpricajte je sa nekoliko kapi obične vode i lagano  osušite fenom.

2. Vezanje kose gumicom stalno na istom mestu

Vezanjem kose u konjski rep stalno na istom mestu uništavate brojne vlasi. Ako već imate naviku da često nosite zavezanu kosu, s vremena na vreme pomerite gumicu ili zavežite rep nešto niže ili više, kako biste dopustili kosi na tom delu da se regeneriše.

3. Zanemarivanje kože glave
Pri nezi kože, često zaboravljamo kožu glave, koja je veoma važan deo. Kako bi vam izrasla zdrava i sjajna kosa, i koži glave je potrebna nega. Masirajte redovno ovaj deo tela vrhovima prstiju, kako biste stimulisali protok krvi, i koristite preparate za negu kože glave koji jačaju koren kose.

4- Korišćenje pogrešne četke za kosu
Osim što će je oštetiti pogrešna, četka može i da se zapetlja u vašu kosu. Pravilo glasi: što duža kosa, to veća četka. Za naglašavanje volumena koristite okruglu, a za ravnanje pljosnatu četku.

Autor: Life Content

Foto: Freedigitalphotos.net

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin
Tagovi: zdravko čolić