BAFTA: "Argo" Bena Afleka dobio nagrade za najbolji film, režiju i montažu

BAFTA: "Argo" Bena Afleka dobio nagrade za najbolji film, režiju i montažu

Autor: | 11/02/2013

0


Film "Argo", drama u režiji glumca Ben Afleka o spasavanju američkih talaca u Iranu 1979. godine, ovenčana je sa čak tri priznanja Britanske filmske akademije (BAFTA) - za najbolji film, režiju i montažu.
Na sinoć održanoj dodeli nagrada BAFTA u Kraljevskoj operi u Londonu, nagradu za najbolji britanski film dobilo je novo ostvarenje o Džejmsu Bondu "Skyfall", dok je francuski "Amour" dobio nagradu kao najbolji strani film.
Najboljom glavnom glumicom proglašena je legenda francuskog filma 85-godišnja Emanuel Riva za ulogu u filmu "Amour", dok je nagradu za najboljeg glumca dobio Danijel Dej-Luis, za ulogu u "Linkolnu", javio je Rojters. En Hatavej dobila je BAFTU za najbolju žensku sporednu ulogu za rolu u mjuziklu "Les Miserables", a za najbolju mušku sporednu ulogu priznanje je dobio Kristof Valc za ulogu u filmu Kventina Tarantina "Django Unchained".
Tarantinovo ostvarenje dobilo je nagradu i za najoriginalniji scenario. Nagradu za najoriginalniju muziku dobila je naslovna numera za film o agentu 007, koju peva Adel.

izvor i foto: TANJUG

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: Argo BAFTA ben aflek