Vitni Hjuston: Godinu dana otkako je nema

Vitni Hjuston: Godinu dana otkako je nema

Autor: | 11/02/2013

0


Jedna od najvećih pop zvezda protekle dve decenije preminula je pre tačno godinu dana.
Vitni Hjuston pronađena je mrtva u kadi svoje hotelske sobe 11. februara 2012. godine. Pevačica, koja se godinama borila sa bolestima zavisnosti, preminula je usled slučajnog davljenja, a organizam joj je bio oslabljen dugogodišnjim drogiranjem, navodi se u zvaničnim papirima. U trenutku smrti, u sistemu je imala marihuanu, kokain i sredstva za smirenje.
Hjustonova je osamdesetih i devedesetih godina bila na vrhuncu karijere, a muzičku scenu osvojila je hitovima "I'm every woman", "I will always love you", "All the man that I need" i drugim. U karijeri je osvojila šest Gremija, 22 Američke muzičke nagrade, dva Emija, čak 30 "Bilbordovih" nagrada, i bila je prva žena čiji je album ("Whitney", 1985) debitovao na prvom mestu liste tog časopisa. Prodala je više od 170 miliona primeraka albuma.
Za propast Hjustonove mnogi krive njenog bivšeg muža Bobija Brauna, takođe dugogodišnjeg zavisnika koji je od simpatične "devojke iz komšiluka" napravio ruinu. Par je 1993. dobio ćerku Bobi Kristinu, a zvanično su se razveli 2007. godine. Nedavno je njena majka Sisi objavila knjigu o životu sa slavnom ćerkom, koju je Bobi Kristina javno osudila.
Vitni je nastavila da peva, ali se relativno retko pojavljivala u javnosti. Nekoliko puta nastupila je, očigledno pod uticajem opijata, što je javnost dočekala "na nož". Lečila se, pokušavala da počne ispočetka, ali uzalud.
Muzej Madam Tiso u čast pevačice napravio je čak četiri voštane figure, koje će biti poslate u Los Anđeles, Las Vegas, Vašington i Njujork, a predstavljaju Vitni u četiri različita, prepoznatljiva "autfita" iz različitih perioda karijere.
Na društvenim mrežama su se Hjustonove danas prisetili Dejv Grol, L.A. Rid, Rendi Džekson, Kvinsi Džons... Njena ćerka Bobi Kristina i njen usvojeni brat Nik, koji su u vezi, nisu se oglašavali na Twitteru povodom godišnjice, ali su uslikani preko vikenda kako puše marihuanu u javnosti.

izvor: Mondo
foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin