Željko Bebek: Supruga mi je velika podrška

Željko Bebek: Supruga mi je velika podrška

Autor: | 18/02/2013

0

Posle Zagreba i Sarajeva Željko Bebek (67) predstavio je i u Beogradu album "Kad poljubac pomešaš s vinom".

- Punih 12 godina ništa novo nisam radio i snimao, ma u studio nisam kročio. Bio sam preumoran i rekao sam sebi: Moraš da se odmoriš od svih stvari vezanih za muziku. Međutim, desio mi se povratak Bijelog dugmeta 2005. godine, koji je opet zahtevao dosta ulaganja, ozbiljan pristup koji sam prihvatio. Posle tri koncerta sa Bregom u Sarajevu, Zagrebu i Beogradu usledila je četvorogodišnja turneja sa Alenom i Tifom pod imenom "Kad bih bio bijelo dugme". Išli smo po dijaspori od Sidneja do Vankuvera i Osla, na noge svima koji su nekada voleli dugmiće, a sada žive daleko od domovine -
priča Bebek i dodaje da je tada shvatio da mu pauza u poslu ne prija, pa je nakon rastanka sa Alenom i Tifom ušao i u studio.
- Ja sam takav pevač da mogu da nastupam i kada nemam ništa novo, jer se to od mene ne traži. Nema koncerta a da ne otpevam "Selmu" i tako još 20-ak pesama. Ovaj album sam snimio, jer je to bilo uživanje za mene.

Šta mislite o Breginoj muzici sa Orkestrom za svadbe i sahrane?
- Pa, ja to smatram zanimljivim, ali ne toliko da bi išao i drugi put da ga slušam. Dovoljno bi mi bilo jednom, iako svet reaguje malo drukčije na njegovu muziku. Nažalost, ja tu ne vidim puno autorstva i autentičnosti. On je to sve nekako iskombinovao da bude zanimljiva i dobra roba za prodaju. Koliko vidim njemu to ide jako dobro kod svetske publike. Nema jezičku barijeru, jer to što peva je zapravo podvikivanje koje i Englezi razumeju. Ja imam jezičku barijeru, na engleskom bi pevao neiskreno, a strance naš jezik ne zanima.

Zašto niste u kontaktu s Bregovićem?

- Za sve ove godine od kada sam otišao iz Bjelog dugmeta, a ja to smatram krajem grupe, od 1984. godine do danas, sa Bregom sam seo samo jednom pred koncert u Beogradu. On me je primio, kao i sve članove grupe kod njega u kući na Dedinju, ugostio me, pili smo kafu i pričali normalno o svemu što nam se u životu dešava. Tog dana smo bili kao pravi prijatelji, iako znamo da to nismo. Bili smo poznanici i dobri saradnici.

Da li biste ponovo sarađivali sa Alenom i Tifom?
- Ne, jedini razlog zbog koga sam bio sa njima dvojicom je što su sticajem okolnosti pevali u Bjelom dugmetu. Ako smo hteli celom svetu nekako da prepričamo koncerte iz Beograda, Zagreba i Sarajeva, onda sam ja trebao njima i oni meni. Napravili smo uspeh, dva puta smo obišli ceo svet i i tu priču smo ispričali. Za neku drugu novu priču sa njima nemam potrebu.

Imate četvoro dece, kako izlazite na kraj sa njima?

- Imam četvoro dece i troje unuka, i nije mi problem da se sve stignem, da se držimo na okupu. Vlada velika ljubav između svih nas, a sve to zahvaljujući mojoj supruzi Ružici koja mi je velika podrška u svemu ovome i ovim godinama koje se zovu poznije - iskren je Bebek i ističe:
- Ljubav koju osećam iznutra prema svetu, ne tražim da mi se uzvrati.

Pre nekoliko godina kupili ste jahtu, zbog prestiža ili...?
- Mnogo volim Jadran, a od kada sam prvi put osetio da nije lepo biti samo na kopnu, moja letovanja su vezana za tihe i divlje uvale. Tada pecam i pečem ribu. Izabrao sam brod kojim se lepo upravlja, ima dve spavaće sobe, salon, kupatilo... Brod sam uzeo po svojoj meri da mogu sam da upravljam. Za razliku od mnogih koji imaju brojnu posadu, na mom brodu sam ja kapetan, a žena i deca posada.

Izvor: VestiOnline

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin