Kameron Rasel: Viktorijin anđeo osuđuje modnu industriju

Kameron Rasel: Viktorijin anđeo osuđuje modnu industriju

Autor: | 20/02/2013

0


Kameron Rasel, manekenka iz redova "Viktorijinih anđela" osudila je opsednutost modne industrije mršavim devojkama lepog lica. Iako i sama spada u pomenutu kategoriju, istakla je da svoj profesionalni uspeh ne duguje vrednom radu, već "dobitku na genetskoj lutriji".
Kameron Rasel (25) održala je govor na Konferenciji tehnologije, zabave i dizajna u Palm Springsu, čija je tema bilo profesionalno bavljenje modom. Ona je istakla da su ljudi u zabludi ako misle da supermodeli vredno rade kako bi zaradili novac.
- Nisam uspešan model zato što vredno radim. Ne kažem da sam lenja, ali najvažniji deo mog posla jeste da se pojavim sa uskim strukom, izgledajući mlado, ženstveno i belo - rekla je Kameron.
Lepotica koja je radila za Kevina Klajna, Ralfa Lorena i pojavljivala se na stranicama "Voga", dodala je da modna industrija pogrešno definiše pojam lepote i zahteva od žena da se uklope u vrlo usku kategoriju, u koju se, kako kaže, i sama jedva uklopila.
- Oličenje lepote je visoka, bela, vitka, žena. Takav izgled sam dobila nasleđem i sada na osnovu njega zarađujem novac. Ja sam dobitnica na genetskoj lutriji - objasnila je manekenka.
Ona je pokušala da odvrati devojke od modelinga.
- Kao svi mladi ljudi, verujem da imam potencijala da pozitivno utičem na svet, ali ako je na prvom mestu moj izgled, bojim se da me niko neće slediti - izjavila je studentkinja ekonomije i političkih nauka.


izvor: Blic

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin