Stefan Petrušić: Imali smo mnogo sreće

Stefan Petrušić: Imali smo mnogo sreće

Autor: | 23/02/2013

0

Snežana Mijatović, majka mlade pevačice Vanje Mijatović, koja je teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u noći između četvrtka i petka, kaže da njena kćerka, koja se nalazi na Odeljenju intenzivne nege u bolnici u Kraljevu, ima jake bolove, da neće biti operisana i da Vanju čeka najmanje šest nedelja strogog mirovanja. Da podsetimo, sa Mijatovićevom su u automobilu bili i njene kolege Ana Sević i Stefan Petrušić, koji su prošli sa lakšim povredama.
- Vanja je sinoć prebačena iz Novog Sada i sada je na intenzivnoj nezi. Pod stalnim je nadzorom lekara. Trpi jake bolove, na infuziji je i ne sme da primi bilo kakvu terapiju protiv bolova, jer bi se, kako su nam lekari objasnili, organizam umrtvio od lekova, i onda ne bi mogli da utvrde da li Vanja, ne daj bože, ima još neke povrede – kaže Snežana Mijatović i dodaje:
- Kada smo je prvi put videli u bolnici u Novom Sadu, bila je svesna i sećala se nesreće. Stefan i Ana su sedeli napred i njih su spasili vazdušni jastuci, a Vanja, koja je sedela na zadnjem sedištu, prošla je najgore. Kada je udarila u sedište ispred sebe, slomila je grudni koš, povratni udarac nazad doveo je do preloma tri pršljena. Nakon toga je još nekoliko sekundi letela levo-desno. Rekla mi je da su im policajci, koji su se prvi pojavili na mestu nesreće, rekli da je pravo čudo što su preživeli.
Vanjina majka kaže da je njena ćerka veliki borac, kao i da je to sada najvažnije.
- Doktori su nam objasnili da operacija ne dolazi u obzir, samo šest nedelja strogog mirovanja. Iako je prošla kroz ozbiljnu traumu, Vanja je psihički jaka, što je veoma bitno, jer će morati sama da se izbori sa ovim. Nadamo se najboljem i daće bog da sve bude u redu.

Da podsetimo, troje zvezda "Granda" vraćalo se sa humanitarnog koncerta u "Spensu", a Stefan Petrušić, koji je upravljao automobilom "reno megan", kaže da je, iako nije vozio brzo, na neosvetljenom delu auto-puta, na izlazu iz Novog Sada, zbog klizavog kolovoza izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonske stubove za buduću naplatnu rampu.

- Molim se bogu da se Vanja oporavi! Najbitnije je da ona bude dobro, sve ostalo je nebitno. U bolnici u Novom Sadu je normalno pričala sa nama, što je najvažnije pomerala je ruke i noge i nadam se da neće imati bilo kakvih posledica. Celu noć sam probdeo ispred njene sobe i dobar znak je što su je prebacili u Kraljevo, jer da je njeno zdravstveno stanje kritično, sigurno bi je zadržali u Novom Sadu – navodi Petrušić i objašnjava kako je došlo do nesreće.
- Zbog snega nisam vozio brzo, a kao da sam nešto predosetio, pre tog neosvetljenog dela, sam usporio i rekao Ani da stavi pojas. Saobraćajni znaci se nisu videli od snega, i odjednom su se ispred mene pojavili betonski stubovi! Zadržao sam prisebnost i pokušao da prođem između njih, međutim, zadnjim delom automobila sam zakačio stub, proklizao na mokrom putu i naleteo na ivičnjak… Imali smo mnogo sreće. Ne pijem alkohol, i naravno da je odmah urađen alko-test koji je pokazao “0,0″. Ana i ja smo prošli sa lakšim povredama jer smo bili vezani a i spasli su nas vazdušni jastuci. Ali, Vanja nije imala bilo kakvu zaštitu i nastradala je na zadnjem sedištu. Samo da sve bude u redu sa njom – zaključio je Stefan Petrušić.

Izvor: Telegraf

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Pročitajte još